"Rīgas namu pārvaldnieks" sācis apkures atslēgšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Namu apsaimniekošanas uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) šodien, 24. aprīlī, sācis atslēgt apkuri tā pārvaldītajām mājām, informē uzņēmumā.

Apkure tiks atslēgta, negaidot iedzīvotāju pieprasījumus.

Apkures atslēgšana visām mājām plānota šīs nedēļas laikā.

Jau ziņots, ka lēmums par apkures pārtraukšanu tiek pieņemts, ņemot vērā apkures intensitātes izmaiņas, kas vairākas nedēļas pakāpeniski samazinās, kā arī to, ka laika prognoze vairs neparedz ilgstošus zemas temperatūras periodus.

Gadījumā, ja dzīvokļu īpašnieki vēlas noteikt citu apkures intensitātes režīmu, vai arī noteikt citu siltumenerģijas piegādes atslēgšanas datumu, dzīvokļu īpašniekiem jāpieņem attiecīgs kopības lēmums par to vai jāievēlē pilnvarotā persona ar attiecīgu pilnvarojumu apjomu un jāinformē RNP.

Dzīvokļu īpašnieku kopība var lemt arī par mūsdienīgu apkures sistēmas dežūrrežīma iestatīšanu gada silto mēnešu periodam, piemēram, ja pavasara mēnešos gaisa temperatūra ilgstoši nokrītas zem plus 5 grādiem, apkures sistēma automātiski ieslēdzas.

Noslēdzoties apkures sezonai, sākas radiatoru un vannas istabas dvieļu žāvētāju nomaiņas periods.

Uzņēmums norāda, ka to nomaiņu nedrīkst veikt patvaļīgi, lai netiktu nodarīts kaitējums mājas kopējai siltumsistēmai. Par patvaļīgu radiatoru nomaiņu dzīvokļu īpašniekam draud naudas sods, kā arī var likt nomainīt radiatorus uz piemērotas jaudas sildelementiem.

Kā ziņots, RNP 2021.gadā strādājis ar 4,1 miljona eiro peļņu. Uzņēmuma apgrozījums palielinājies par nepilniem 10%, salīdzinot ar 2020.gadu, un bija 61,149 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu