Aizkustinoši! Keita un Viljams apciemo Aberfanu - skarbākās traģēdijas vietu Lielbritānijā (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pirms 57 gadiem Aberfanā notika katastrofa, kad ogļu kalna nogruvuma rezultātā dzīvību zaudēja mazpilsētas 144 iedzīvotāji - tostarp dzīvi tika aprakti 116 bērni. Toreiz karalieni Elizabeti II cietušo piederīgie ļoti gaidīja un, kā atainoja populārais seriāls "Crown" viņa, audzināta pēc stingra protokola, šaubījās par došanos un emociju izrādīšanu. Tomēr beigu beigās viņa turp aizdevās, kas ut kā bija protokola pārkāpums, bet tautai ļoti svarīgs mirklis...

Velsas princis un princese sekoja nelaiķa karalienes pēdās un pēc 57 gadiem apmeklēja Aberfanas memoriālo dārzu, lai izrādītu cieņu tiem, kas 1966. gada 21. oktobrī katastrofā zaudēja dzīvību. Dārzu 1974. gadā atvēra Viņas Majestāte karaliene Elizabete II.

Ierodoties piemiņas dārzā, abi bija ļoti nomākti un skumji. Notikuma vietā pāri sagaidīja skolēni. Princi un princesi pa dārzu pavadīja viens no Aberfana izdzīvojušajiem - profesors Pīters Vons, Glamorganas leitnants.

Foto: Reuters/ScanPix

Keita bija ģērbusies rūtaina auduma kleitā pelēkos toņos, bet veltot cieņu mirušajai karalienei, valkāja arī monarhes piespraudi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu