Vēl divi mēneši laika atrast otro pusīti - "Tinder" pārtrauks darbību Krievijā (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vairāk nekā gadu pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma plaši pazīstamo iepazīšanās aplikāciju "Tinder" un "Hinge" īpašnieks "Match Group" paziņojis, ka minētās lietotnes līdz jūnija beigām Krievijā pārtrauks darbu.

"Match Group" publicētajā "Ietekmes ziņojumā" norādīts, ka koncerns veic pasākumus, lai "liegtu pieeju" tā pakalpojumiem un varētu atstāt Krievijas tirgu līdz 30.jūnijam. 

Tajā uzsvērts, ka koncernam ir svarīga cilvēktiesību aizsargāšana.

Lai gan "Match Group" darbību Krievijā pēc agresorvalsts iebrukuma Ukrainā ir maz komentējusi, tās iepriekšējos ziņojumos ir lasāms, ka darbības turpināšana Krievijā vismaz 2022. gada martā ir negatīvi ietekmējusi lietotņu rezultātus. 

Tostarp viens no "Match Group" akcionāriem, "Friends Fiduciary Corp" (FFC), iepriekš aģentūrai "Reuters" paudis, ka kompānijas tēlam palikšana Krievijas tirgū nav nākusi par labu. "Tas neizskatās labi, ja uzticams zīmols turpina darbību valstī, kuras vadītāju Starptautiskā krimināltiesa ir apsūdzējusi kara noziegumos," paudis FFC izpilddirektors Džefs Perkins. 

Jāatgādina, ka jau pērn septembrī Eiropols brīdināja, ka iepazīšanās lietotnes ir starp tiešsaistes platformām, kuras tiek izmantotas cilvēku tirdzniecības nolūkos, tostarp ļaunprātīgi izmantojot Ukrainas bēgļu bezpalīdzības stāvokli.

"Match Group" portfelī ir tādas iepazīšanās lietotnes kā "Tinder", "Hinge", "Match", "Meetic", "OkCupid", "Pairs", "PlentyOfFish", "Azar", "Hakuna".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu