Ko autoplači mēdz noklusēt? Kā nenopirkt "kaķi maisā"

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: freepik.com/prostooleh

Jaunas automašīnas iegāde ir svarīgs notikums ikviena cilvēka dzīvē, it īpaši ņemot vērā to, ka jaunu automašīnu parasti sanāk iegādāties reizi dažos gados. Tieši tāpēc auto ir nozīmīga investīcija, un neviens negribētu iegādāties jaunu automašīnu un tikai vēlāk saprast, ka mašīnai ir tehniskas problēmas, slēptie defekti vai rūsa.

Autoplači ir ērta un izdevīga vieta, kur iegādāties lietotu automašīnu, tomēr arī autoplacī iegādāts auto var būt ar nepatīkamiem “pārsteigumiem”. Lai palīdzētu Tev izvairīties no nepatīkamiem “pārsteigumiem”, esam apkopojuši praktiskus padomus, kā nenopirkt “kaķi maisā”, pērkot automašīnu autoplacī.

1. Iepazīsties ar autoplača atsauksmēm

Iepriekšējo klientu atstātās atsauksmes ir labs veids, kā pārliecināties, vai konkrētais autoplacis nodrošina labu servisu un pārdod kvalitatīvus auto. Latvijā ir vairāki autoplači, un ja atsauksmes par kādu no tiem nav diez ko glaimojošas, tad būtu prātīgāk braukt uz nākamo autoplaci jaunā auto meklējumos.

2. Izpēti konkrētās markas un modeļa tipiskākās problēmas

Ja Tev padomā ir kāds konkrēts modelis, kuru vēlies iegādāties, tad būtu vērtīgi iepazīties ar šī modeļa komplektācijas variantiem un izplatītākajām problēmām vai defektiem vēl pirms dodies uz autoplaci. Tādējādi Tu varēsi pārliecināties, vai automašīnai autoplacī nav kāds defekts, un vai konkrētajai automašīnai ir laba komplektācija.

3. Pārbaudi automašīnas vizuālo stāvokli

Foto: Unsplash.com/stereophototyp

Automašīnas virsbūve ir auto vizītkarte, tāpēc auto vizuālais stāvoklis nebūt nav nesvarīgāks par tehnisko stāvokli. Auto pārkrāsošana un spraugas var liecināt par dziļākām problēmām, tāpēc ir vērts uzjautāt par šo defektu cēloni. Atceries, ka skrāpējumi un buktes ir ne tikai nepievilcīgi, bet arī samazina mašīnas vērtību. Turklāt kopta automašīnas virsbūve un salons liecina par to, ka iepriekšējais īpašnieks ir izturējies rūpīgi un atbildīgi pret šo auto.

Pats svarīgākais ir pārbaudīt, vai uz automašīnas nav daudz rūsas, it īpaši uz nesošās daļas. Neizbēgami daži rūsas pleķi uz vecākām automašīnām var parādīties, tomēr jāatceras, ka rūsa ir nav tikai vizuāls defekts, jo daudz rūsas jau ir tehniska problēma, kas var ietekmēt mašīnas veiktspēju un pat drošību. Diemžēl negodprātīgi tirgotāji mēdz “paslēpt” rūsu zem krāsas kārtas, tāpēc ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvērtējot auto vizuālo stāvokli.

4. Izvērtē auto tehnisko stāvokli

Laika roba dēļ ne visas autoplacī atrodamās lietotās automašīnas ir labākajā tehniskajā stāvoklī, tāpēc ir svarīgi izvērtēt konkrētā modeļa tehnisko stāvokli. Iesakām pārliecināties, vai automašīnai nav problēmas ar dzinēju, bremzēm, pārnesumkārbu, ritošo daļu un akumulatoru. Pievērs uzmanību arī auto panelī degošajiem simboliem – dzelteni un sarkani simboli parasti norāda uz problēmu ar kādu no automašīnas funkcijām. Ne mazāk svarīgs ir salona tehniskais stāvoklis, tāpēc neaizmirsti pārbaudīt, vai funkcionē skaļruņi, apsildāmie sēdekļi, kondicionieris un citas funkcijas.

5. Veic testa braucienu

Testa brauciens ir labs veids, kā pārliecināties, vai automašīnu neskar “slēptie defekti”, tostarp problēmas ar iedarbināšanu, kā arī aizdomīgas vibrācijas un trokšņi. Pievērs uzmanību, vai stūre ir atsaucīga, vai nav problēmas pārslēgt ātrumus, kā arī pārliecinies par bremžu stāvokli.

6. Iepazīsties ar auto vēsturi

Iegādājoties lietotu auto, ir svarīgi iepazīties ar automašīnas vēsturi – īpašnieku skaitu, nobraukumu un tehnisko apskašu vēsturi. Šo informāciju ir iespējams iegūt no CSDD mājaslapas, ievadot auto reģistrācijas numuru. Tomēr, lai noskaidrotu detalizētāku informāciju, tostarp to, vai automašīna ir cietusi avārijā, būs nepieciešams VNI jeb virsbūves numurs.

Nepērc “kaķi maisā” – iegādājies auto no sertificēta lietotu auto tirgotāja

Foto: lv.brcauto.eu

Vai autoplači Tev šķiet pārāk riskanti priekš jaunā auto iegādes? Nepērc “kaķi maisā” un izvēlies BRC Autocentru, kas ir sertificēts lietotu auto tirgotājs. Atšķirībā no citiem tirgotājiem, BRC Autocentrs savām automašīnām piedāvā garantiju līdz pat 24 mēnešiem. Turklāt BRC Autocentrā varēsi iepazīties ar pilnvērtīgu automašīnas vēsturi, kā arī veikt testa braucienu – ieskaties BRC Autocentra mājaslapā un uzzini vairāk!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu