Tiesa atceļ Eiropas Komisijas lēmumu apstiprināt "Lufthansa" glābšanu pandēmijas laikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Eiropas Savienības (ES) otra augstākā tiesa trešdien atcēlusi Eiropas Komisijas (EK) lēmumu apstiprināt Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" glābšanas plānu, lai palīdzētu vienai no pasaulē lielākajām lidsabiedrībām pārvarēt koronavīrusa pandēmijas radīto krīzi.

"Lufthansa" 2020.gadā no valsts saņēma finanšu palīdzību, kad pandēmija izraisīja krīzi globālajā aviācijas nozarē. Turpmākajos gados aviokompānija šo sniegto palīdzību atmaksāja, bet Vācijas valdība pēdējo sev piederošo "Lufthansa" akciju daļu pārdeva pērn.

Taču ES Vispārējā tiesa, veicot šī glābšanas plāna izvērtēšanu pēc konkurējošo lidsabiedrību "Ryanair" un "Condor" iesniegtajām sūdzībām, trešdien paziņoja, ka EK pieļāvusi vairākas kļūdas, un atcēla tās pieņemto lēmumu apstiprināt sešu miljardu eiro piešķiršanu "Lufthansa".

EK kļūdaini uzskatījusi, ka "Lufthansa" nespēj aizņemties līdzekļus finanšu tirgos, kļūdaini novērtējusi lidsabiedrības ietekmi vairākās lidostās un atbalstījusi nosacījumus, kas nav nodrošinājuši efektīvu konkurenci starp aviokompānijām, skaidro tiesa.

Taču, ņemot vērā, ka valsts nodrošinātā finanšu palīdzība jau ir atmaksāta, šobrīd nav skaidrs, vai šis tiesas lēmums radīs kādu ietekmi uz "Lufthansa".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu