Rīgas 1.slimnīca aicina bez maksas veikt psoriāzes pārbaudi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgas 1.slimnīca ceturtdien, 11. maijā no plkst. 13.00 līdz plkst. 16.00 aicina uz bezmaksas psoriāzes pārbaudi.

Slimnīca aicina iedzīvotājus, kuri ievērojuši ādas iekaisumu, plaisāšanu, niezi vai zvīņošanu, ja ir izveidojušies sabiezējuši plankumi ar baltām plēksnēm, lokalizējoties galvas matainajā daļā, uz sejas, rokām, pēdām, ceļiem vai elkoņiem, izmantot iespēju pārbaudīt ādas veselību.

Bezmaksas psoriāzes pārbaudes veiks profesori Ingmārs Mikažāns un Ilona Hartmane. Pārbaudes notiks Bruņinieku ielā 5, 2.korpusā, 7. kabinetā. Pieraksts uz izmeklējumu iespējams, zvanot uz vienoto informācijas tālruni 67366323.

Aicinot iedzīvotājus uz bezmaksas psoriāzes pārbaudi, dermatologi galvenokārt vēlas pievērst uzmanību uz klīniskajā praksē sastaptajām problēmām, proti, ja nav precīzi noteiktas diagnozes, ieteikumi un padomi niezes vai citu simptomu mazināšanai var būt neefektīvi un pat pastiprināt simptomus. Piemēram, uzskatot galvas niezēšanu par maznozīmīgu, cilvēki padomu vaicā aptiekā, bet dermatozes jeb ādas iekaisumi, kas skar galvas mataino daļu, pēc izcelsmes ir ļoti dažādas, lai gan tām ir līdzīgas izpausmes.

Tāpat noteiktu medikamentu lietošana saasina psoriāzi, no vieglas formas tā pārveidojas vidēji smagā. Šāda ietekme mēdz būt preparātiem, kurus lieto augsta asinsspiediena ārstēšanai.

Katra pacienta izmeklēšanai plānotas 20 minūtes. No ādas slimības psoriāzes nav iespējams pilnībā izveseļoties, bet šodien pieejamas dažādas ārstēšanas iespējas, kas samazina simptomus un ievērojami uzlabo cilvēka dzīves kvalitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu