Izslavēts unikālo kameras funkciju dēļ — viedtālrunis Huawei P60 Pro

Jānis Vēvers
, Tehnoloģiju apskatnieks, žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Dizains un inovācijas. Šī tehnoloģiju pasaulē dominējošā formula jau gadiem ilgi darbojas nevainojami. Vienā modelī var būt lielāks uzsvars uz jaunām tehnoloģijām, citā uz neparastāku ārieni, taču bez redzamām izmaiņām abās jomās uz patērētāju atsaucību būs naivi cerēt. Tādēļ ražotāji ik gadu cenšas pārsteigt patērētājus ar iepriekš neredzētām vai vismaz piemirstām dizaina iezīmēm, kā arī «piešpricēt» pa kādam izgudrojumam. Tieši šī iemesla dēļ esam redzējuši visdažādākos veidos izkārtotas fotokameras, neparastas krāsas un jaunas iespējas, kuras ne vienmēr uzreiz šķiet noderīgas.

Huawei P jeb «Photography» sērijas viedtelefoni allaž stingri pieturējušies pie šīs veiksmes formulas. Ik gadu kāda unikāla krāsas versija, ik gadu kāda jauna «fīča» fotokamerai. Iepriekšējos modeļos esam pieredzējuši nakts režīma ieviešanu, simtkārtīgu pietuvinājumu un ekstremālu video palēninājumu. Arī maija sākumā Eiropā izrādītais P60 Pro turpina tradīciju, ienesot jaunas vēsmas kā dizainā, tā inovācijās.

Unikāls dizains

Ārējais izskats noteikti ir uzmanības cienīgs. Kaut vai tāda vienkārša iemesla dēļ, ka katrs Rokoko pērles krāsas modelis ir vienīgais tieši tāda izskata eksemplārs pasaulē.

Tā aizmugures vāka raksts ir unikāls roku darbs, kas neatkārtojas. Proti, nevienam citam lietotājam nebūs tieši tādas tekstūras telefons, kā citiem.

Marmora plāksni atgādinošais materiāls izskatās dārgs un akmenim raksturīgi smags, lai gan patiesībā sver vien 200 gramus. Tas ir matēts un līdz ar to pasargāts no kaitinošiem pirkstu nospiedumiem, taču zeltītās līnijas ir gana spožas, lai skaisti zaigotu saules gaismā. Līdzīgs, tikai mazliet blāvāks raksts klāj arī pāris milimetrus uz āru izvirzīto kameras bloku.

Foto: Jānis Vēvers

Otra vizuāli labi pamanāmā lieta ir ekrāns, kas «pārplūst» pāri 8,3 milimetrus plānā korpusa malām visos četros virzienos. Par nolocītajām malām viedokļi dalās. Daļa lietotāju uzskata, ka tie ir nejēdzīgi, jo veicina negribētu pieskaršanos ekrānam, citi priecājas par plašāku lietojamo laukumu. P60 Pro gadījumā īsti nav iemesla sūdzībām, jo skārienekrāns nekaitina ar neplānotu komandu izpildīšanu. Tas arī ir krietni pasargāts no ārējiem draudiem, jo displeju klāj Kunlun Glass aizsargstikls. Turklāt

korpuss ir sertificēts atbilstoši IP68 ūdensdrošības standarta prasībām.

Foto: Publicitātes foto

Kā spoguļkamera telefonā

Trešā uzskatāmā lieta ir galvenais kameras bloks. Pēc eksperimentiem ar lēcu izvietošanu vienā rindā, četrstūra formā, vienā vai divos apļos, šoreiz Huawei izšķīries par variāciju ar vienu lielu moduli vidū un diviem mazākiem abās malās. Vizuāli tas raisa asociācijas ar fotoaparātu, tādējādi pasvītrojot piederību P saimei.

Kameras vizuāla izcelšana nudien nav nejaušība, jo P60 Pro modelī tā tomēr ir centrālais elements. Lai piedod pievilcīgais dizains, veiklais Snapdragon 8+ Gen 1 procesors un krāšņais 6,67 collu LTPO OLED displejs, kas atspoguļo vairāk nekā miljards toņus.

Šajā ierīcē uzmanības centrā ir kamera. Un pelnīti.

Ne velti neatkarīgā viedtelefonu novērtēšanas vietne DxOMark piešķīrusi P60 Pro šā brīža augstāko aizmugurējo fotokameru bloka darbības novērtējumu – 156 punktus.

Foto: Jānis Vēvers

P60 Pro aprīkots ar Ultra Lighting XMAGE sistēmu, kas sastāv no trīs kamerām – 48 MP galveno, kas piedāvā automātiski pielāgojamu, fizisku F1.4–F4.0 diafragmas atvērumu un optisko stabilizāciju, 48 MP īpaši izgaismojošu Ultra Lighting telefoto kameru un 13 MP ultra platleņķa kameru. Piedevām

tālrunim ir pārveidota optiskā sistēmu ar vairākām lēcu grupām, kas pastiprināti koncentrējas uz gaismas savākšanu ierobežota apgaismojuma apstākļos.

Vairāk gaismas attēlos

Ko visi šie nosaukumi un skaitļi nozīmē vienkāršam lietotājam? Redzamākais pienesums ir iespaidīga detalizācija. Tas attiecas kā uz nakts fotogrāfijām, tā uz pietuvinājumiem. Nakts režīmā 2-4 sekunžu laikā kamera savāc tik daudz informācijas, ka bildes izskatās krietni gaišākas nekā dabā.

Proti, ja pusnaktī ārā acīm krietni jāpiepūlējas, lai izšķirtu atsevišķus objektus, tad fotogrāfijā tie ir labi saskatāmi, turklāt «neklibo» arī krāsu attēlojums.

Jau iepriekš Huawei viedtelefonu nakts režīms bija ievērības cienīgs, bet šajā modelī tas pacelts jaunā līmenī.

Foto: Jānis Vēvers

Piedevām P60 Pro ir pamatīgi uzlabota tālummaiņas funkcija. Ja līdz šim pavisam viegli varēja pateikt, kuras fotogrāfijas uzņemtas pietuvinājumā, jo tajās objektu malas parasti bija nodevīgi izplūdušas vai miglainas, tad šajā ierīcē līdz pat aptuveni desmitkārtīgam pietuvinājumam, atkarībā no apgaismojuma, saglabājas asas kontūras un augsta detalizācija.

Foto: Jānis Zilvers

Maksimālajā, simtkārtīgā pietuvinājumā, protams, bilde būs miglaināka. Tādēļ to ieteicams izmantot, piemēram, Mēness vai citu ļoti tālu objektu fotografēšanai. Šajā darbiņā noderēs optiskā stabilizācija, kas šķietami nofiksē kameru uz objektu, pat ja rokas mazliet šūpojas. Tas atvieglo kvalitatīvas fotogrāfijas izveidošanu.

Māksliniecisku attēlu cienītāji novērtēs arī Super Macro režīmu, kas darbojas gluži kā lupa un ļauj ielūkoties ikdienā nepamanītā miniatūro lietu pasaulē.

Foto: Jānis Vēvers

Pro režīma lietotāji noteikti pamanīs diafragmas atvēruma mainīšanas iespējas pienesumu, jo tas būtībā pietuvina viedtelefona kameras prasmes spoguļkameras spējām. Manuāli mainot atvērumu var veidot dabisku fona izplūšanu priekšplānā, neizmantojot programmatūru, vai atvērt objektīvu, lai ainavu fotogrāfijās saglabātu fokusu uz visu kadru.

Iespēja palielināt atvērumu līdz f/4.0 arī palīdz ielaist vairāk gaismas, lai iegūtu labākus kadrus, kad gaismas ir maz.

Uzlāde pusstundā

Priecājoties par dizainu un kameru, būtu netaisnīgi piemirst par 4815 mAh akumulatoru, kas atbalsta 88W ātro uzlādi. Tas nozīmē, ka baterija tiek pilnībā piepildīta aptuveni pusstundā, un kalpo līdz pat pusotrai diennaktij. Ja kabeļa spraušana jūsu mājās jau ir pagātnē, droši var izmantot bezvadu uzlādes paliktņus. P60 Pro atbalsta 50W uzlādi un šādā veidā tiek piepildīts nepilnā stundā.

Foto: Publicitātes foto

Ja Huawei P60 Pro jāraksturo pāris teikumos, tad tas pilnībā atbilst flagmaņa statusam.

Oriģināls dizains, izcila fotokamera, liels, spilgts ekrāns, ātrs procesors un ilgi strādājoša baterija ar ātras uzlādes iespējām. Arī lietotņu veikals jau ir piepildījies ar neskaitāmām programmām, ieskaitot Latvijas uzņēmumu un banku uzturētajām, un 1199 eiro cena uz tiešo konkurentu fona izskatās tīri labi. Turklāt nopērkot tālruni līdz 31.maija, bonusā tiek solīts arī Huawei GT 3 viedpulkstenis.

Jāņa Vēvera foto piezīmes caur Huawei P60 Pro viedtālruņa kameras aci.

Raksts tapis sadarbībā ar Huawei Latvija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu