Latvija ar Irāku plāno sākt sarunas par personu atpakaļuzņemšanas līguma noslēgšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migranti
Migranti Foto: MAXIM GUCHEK/BELTA HANDOUT

Latvija ar Irāku plāno sākt sarunas par līgumu par personu atpakaļuzņemšanu noslēgšanu, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Irāka ir viena no tām valstīm, no kurām caur Baltkrieviju un arī Krieviju Latvijā cenšas iekļūt ievērojams skaits nelegālo migrantu. Iepriekš valsts amatpersonas ir atzīmējušas, ka darbu ar šiem migrantiem apgrūtina tas, ka Latvijai un Irākai nav savstarpēju līgumu par personu atpakaļuzņemšanu.

Latvijas vēstnieks Juris Poikāns šodien iesniedza akreditācijas vēstuli Irākas prezidentam Abdullatīfam Rašīdam. Sarunas laikā Latvijas vēstnieks un Irākas prezidents novērtēja valstu labās attiecības, kā arī pārrunāja to stiprināšanas iespējas. Sarunu partneri apsprieda aktuālos starptautiskos jautājumus, tostarp apmainījās viedokļiem par Krievijas izvērstā kara Ukrainā globālo ietekmi.

Akreditācijas vizītes laikā vēstnieks Poikāns tikās arī ar Irākas ārlietu ministru Fuādu Husainu, ar kuru pārrunāja iespēju drīzumā uzsākt sarunas par līguma par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem noslēgšanu.

Vēstnieks tikās arī ar citām Irākas Ārlietu ministrijas amatpersonām un Eiropas Savienības delegācijas Irākā vadītāju Villi Varjolu, kā arī ar Polijas vēstnieku Irākā Marcinu Kubjaku un Somijas vēstnieku Irākā Mati Lassilu.

Vēstnieks Poikāns ir trešais Latvijas vēstnieks Irākā. Pirms viņa Latviju Irākā pārstāvēja Atis Sjanīts un Pēteris Kārlis Elferts. Latvijas vēstnieks Irākā rezidē Varšavā, Polijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu