Sankcijas darbībā: Krievija paliks bez iecienīta armēņu alkoholiskā dzēriena (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Erevānas konjaka rūpnīca, kas ražo konjaku “Ararat”, pārtraukusi produkcijas piegādes Krievijai, paziņojis Armēnijas ekonomikas ministrs Vaans Kerobjans.

Kā norāda “The Moscow Times”, Erevānas konjaka rūpnīcas īpašnieki ir Francijas kompānija “Pernod Ricard”. Pagājušajā nedēļā koncerns paziņoja, ka līdz ar šī gada aprīļa beigām ir pārtraucis visu savu starptautisko zīmolu eksportu uz Krieviju. Paredzams, ka jau tuvāko mēnešu laikā uzņēmums pilnībā izbeigs savu preču pārdošanu Krievijā.

“Pernod Ricard” pārdod vairāku desmitu zīmolu alkohliskos dzērienus, tostarp viskiju “Chivas Regal”, “Jameson”, “Ballantine’s”, “Absolut”, tekilu “Olmeca”, rumu “Havana Club”, šampaniešus “Mumm” un “Perrier Jouet”, kā arī konjaku “Ararat”.

Piemēram, degvīna “Absolut” ražotājs “The Absolut Company” jau divas reizes paziņojis par aiziešanu no Krievijas tirgus. Vispirms kompānija pārtrauca piegādes Krievijai 2022. gada martā – īsi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma. Aprīlī uzņēmums gan atsāka eksportēt savu produkciju uz Krieviju.

Pēc tam, kad sociālajos tīklos parādījās aicinājumi boikotēt zīmolu, atsevišķi bāri un restorāni vispār atteicās iepirkt “Pernod Ricard” ražotos dzērienus. Īsi pēc tam “The Absolut Company” atkal paziņoja par aiziešanu no Krievijas tirgus.

“Mums ir pilnībā jāpielāgojas organizācijas prasībām, kā arī likumdošanai. Uzņēmums gan turpinās atbalstīt grupā esošos alkohola ražotājus, lai eksporta liegums neradītu zaudējumus darbiniekiem,” teikts “Pernod Ricard” paziņojumā presei.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu