“Nepeldi garām” omega-3 arī pavasarī un vasarā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Iestājoties pavasarim un tuvojoties vasarai, esam pieraduši, ka brīdī, kad parādās sezonālie augļi, ogas un dārzeņi, tiecamies vitamīnus uzņemt ar svaigiem produktiem, uztura bagātinātāju lietošanu atliekot rudens, ziemas sezonai. Tomēr parasti vērtīgās omega-3 taukskābes cilvēki neuzņem pietiekamā daudzumā ar uzturu, tāpēc kvalitatīvi omega-3 uztura bagātinātāji ir jālieto papildus visu cauru gadu.

Vasara ir laiks, kad vajadzētu turpināt stiprināt imunitāti, rūpēties par veselību un uzņemt arī zivju eļļu ar augstu omega-3 koncentrāciju. Kas slēpjas zem apzīmējuma “omega-3”, kā šis mikroelements sekmē sirds veselību un smadzeņu darbību, visbeidzot, kāpēc to ieteicams lietot uzturā arī pavasarī un vasarā, padomos dalās Andris Liepiņš, SIA “Orkla Care” medmārketinga speciālists.

“Zivju eļļas sastāvā esošās omega-3 taukskābes rūpējas par mūsu sirds veselību, redzi, smadzeņu darbību, kā arī atbalsta organisma aizsargspējas pret negatīvajiem ārējās vides apstākļiem visu cauru gadu. Jāatzīst, ka Latvijā zivis diemžel pietiekamā daudzumā netiek iekļautas ikdienas uzturā, lai gan tās ir bagātīgs omega-3 taukskābju avots, turklāt ne vienmēr ir iespējams nodrošināt ieteicamo omega-3 devu, pat ēdot zivis vismaz 2 reizes nedēļā. Tādēļ, arī pavasarī un vasarā uzturā būtu jāiekļauj augstas kvalitātes omega-3, piemēram, Möller’s, ražotu no arktiskajām savvaļas mencām, kas nozvejotas tīrajos Norvēģijas ziemeļu ūdeņos pie Lofotu un Vesteralenas salu arhipelāgiem. Mencu aknu eļļai ir sena vēsture gan tautas, gan tradicionālajā medicīnā Ziemeļeiropā, tādēļ jau izsenis tā ir lietota uztura bagātinātāju sastāvā un ir svarīga daļa, jo ir visbagātīgākā ar omega-3 taukskābēm”, stāsta Andris Liepiņš.

Foto: Publicitātes foto

Sāc stiprināt imunitāti jau vasarā

Imunitātes stiprināšana prasa laiku, tādēļ tai pastiprinātu uzmanību vajadzētu sākt veltīt nevis aktīvajā vīrusu sezonā gada aukstajos mēnešos, bet arī pavasarī un vasarā.

“Svarīgi atcerēties, ka zivju eļļas sastāvā esošās omega-3 taukskābes rūpējas par mūsu sirds veselību, redzi, smadzeņu darbību, kā arī atbalsta organisma aizsargspējas pret negatīvajiem ārējās vides apstākļiem. Bagātīgs omega-3 avots ir tieši treknās zivis, piemēram, skumbrija, lasis, menca un citas sālsūdens zivis. Latvijas iedzīvotāji samērā reti savā ikdienas uzturā iekļauj iepriekš uzskaitītās zivis, tādēļ, visa gada garumā ieteicams lietot kvalitatīvus uztura bagātinātājus ar augstu omega-3 koncentrāciju, " stāsta Andris Liepiņš.

Zivju eļļa ir nozīmīga imunitātei arī tāpēc, ka tā ir dabīgs D vitamīna avots, ko Latvijas mainīgajos laikapstākļos pat vasaras sezonā mēs neuzņemam pietiekamā daudzumā. Lai nodrošinātu produktu augstāko vērtību veselības saglabāšanai, Möller’s šķidrā zivju eļļa tiek ražota no mencu aknām, kurās ir atrodams dabīgs D un A vitamīns, savukārt Möller’s D Extra kapsulās D vitamīns ir īpaši augstā koncentrācijā.

Foto: Publicitātes foto

Omega-3 – atbalsts smadzeņu darbībai

Augstas koncentrēšanās spējas un ātra orientēšanās lielā informācijas apjomā ir svarīga mums katram neatkarīgi no vecuma un nodarbošanās. Nozīmīgs atbalsts smadzeņu funkciju attīstībai un uzturēšanai ir omega-3 taukskābes, jo īpaši DHS taukskābe, kas ir vissvarīgākā omega-3 taukskābe cilvēka smadzenēm un redzei.

Būtiska sirds veselībai

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati1, sirds un asinsvadu slimības gadu no gada ir biežākais nāves iemesls Latvijā, turklāt ar tām sirgst arvien jaunāki cilvēki. Tādēļ sirds veselība un labsajūta ir svarīga visos dzīves posmos. Andris Liepiņš uzsver, ka omega-3 taukskābes palīdz regulēt holesterīna līmeni asinīs, uzturēt veselus asinsvadus un normālu asinsspiedienu, kā arī samazina triglicerīdu līmeni un novērš trombu veidošanos. Taču ne visas zivju eļļas satur vienādu omega-3 daudzumu. Moller’s sortimentā pieejami produkti ar dažādu omega-3 koncentrāciju, lai katrs sev piemeklētu veiksmīgāko, atkarībā no dzīvesveida, veselības stāvokļa un fiziskajām aktivitēm.

Foto: Publicitātes foto

Cik daudz jāuzņem omega-3 taukskābes?

Rekomendējamā omega-3 taukskābju deva pieaugušajiem profilaksei ir vismaz 1g omega-3 dienā, no kurām 500 mg ir EPS un DHS summa. Savukārt bērniem ieteicamā dienas deva ir 300 mg EPS un DHS taukskābju.

Meklē savai veselībai, gaumei un vērtībām atbilstošu omega-3

Cilvēki mēdz atlikt veselīga un sabalansēta dzīvesveida paradumu ieviešanu savā ikdienā, tostarp arī vitamīnu un minerālvielu lietošanu. Tieši tādēļ, piemēram, Möller’s sortimentā ir 16 dažādi zivju eļļas produkti, ne tikai ar atšķirīgu sastāvu konkrētiem veselības mērķiem, bet arī ar atšķirīgu garšu un formu. Produkti ir pieejami šķidrā zivju eļļas formā, kapsulās, kam nav pēcgaršas un ir lieliski piemērotas steidzīgajiem, kā arī želejveida zivtiņu formā ar 4 lieliskām garšām, ļaujot katram izvēlēties sev tīkamāko.

Protams, svarīga ne tikai garša, sastāvs, vai forma, bet arī kvalitāte. Möller’s produkti ražošanas procesā tiek rūpīgi attīrīti vairākos soļos. Šī procesa laikā tiek veiktas līdz pat astoņām kvalitātes pārbaudēm, jo Möller’s tīrības nosacījumi ir daudz stingrāki nekā Eiropas Savienības institūciju noteiktie.

UZTURA BAGĀTINĀTĀJS! UZTURA BAGĀTINĀTĀJS NEAIZSTĀJ PILNVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU.

--------

Atsauces:

1. https://www.spkc.gov.lv/lv/media/18444/download?attachment

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu