Krievijas okupētajā Doneckas apgabalā no karaspēka daļas aizbēguši septiņi bijušie ieslodzītie

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Septiņi bruņoti karavīri, bijušie ieslodzītie, izbēguši no militārās vienības, kas bija dislocēta Krievijas okupētajā Doneckas apgabalā, Ukrainā. Maskavas Kremļa propagandas aģentūra TASS vēsta, ka tas noticis Soledaras rajonā, kur kādā kafejnīcā vīrieši malkojuši stipros grādīgos dzērienus. Kāds TASS avots Krievijas tiesībsargājošajās iestādēs ziņo, ka vienu no bēgļiem drīz vien nošāvuši savējie par vēlmi padoties.

Vēlāk izplatīta informācija, ka pieci no bēgļiem aizturēti tā sauktās „Luhanskas Tautas Republikas” teritorijā. Līdz ar to tikai viens no izbēgušajiem karavīriem palicis brīvībā. Viņu turpina meklēt, to skaitā arī Rostovas apgabala teritorijā.

Iepriekš Rostovas apgabala izdevums 161.ru, kā arī vairāki Krievijas „Telegram” kanāli ziņoja par 39 militārpersonu bēgšanu no Luhanskas apgabala Lisičanskas. Saskaņā ar šo informāciju, izbēgušie pārstāvēja „Storm Z” komandu un tāpat kā Soledaras rajonā dezertējušie ir bijušie ieslodzītie.

2023. gada janvārī astoņiem mobilizētajiem no Kaļiņingradas apgabala, kuri atteicās karot Ukrainā un pameta pašpasludināto „Luhanskas Tautas Republiku”, tika apsūdzēti par dezertēšanu. Viņi aizbēga mēnesi iepriekš, ar autostopiem devās uz Podoļsku netālu no Maskavas un paši ieradās policijā, lai nodotu dienesta ieročus. Tur viņi tika aizturēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu