Ķīnā atrasts Otrā pasaules kara “šausmu bunkurs” (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
731. vienības neģēļu atainojums muzejā
731. vienības neģēļu atainojums muzejā Foto: Wikimedia Commons

Arheologi Ķīnā atklājuši slepenu bunkuru, kuru Otrā pasaules kara laikā izmantojuši Japānas zinātnieki, lai veiktu šaušalīgus eksperimentus ar cilvēkiem.

Ķīnas ziemeļos atklāto “šausmu bunkuru” izmantoja Japānas armijas bēdīgi slavenā 731. vienība Ķīnas okupācijas laikā no 1931. līdz 1945. gadam. 1941. gadā uzbūvētā laboratorija bija 731. vienības lielākā pētniecības vieta, tomēr precīza tās atrašanās vieta līdz šim nebija zināma.

731. vienība tika dibināta 1931. gadā kā Japānas ūdens attīrīšanas vienība, kas drīz vien sāka veikt plašākus pētījumus, to skaitā eksperimentus ar bioloģiskajiem un ķīmiskajiem ieročiem, izmantojot ķīniešu, korejiešu, krievu un amerikāņu karagūstekņus.

731. vienības neģēļi šeptējas
731. vienības neģēļi šeptējas Foto: Wikimedia Commons

731. vienības sadistiskajos eksperimentos tika nogalināti 3000 - 200 000 cilvēku. Vienība izmantoja cilvēkus, lai testētu granātas, baktēriju bumbas, liesmu metējus un ķīmiskos ieročus. Gūstekņi arī tika pakļauti slāpēm, nogalināti centrifūgās, to asinsritē tika ielaistas slimu dzīvnieku asinis, tie saņēma nāvējošus rentgenstaru starojumus, tika operēti bez anestēzijas un turēti zema spiediena kamerās, līdz viņiem izsprāga acis. Uz Ķīnas pilsētām tika mestas blusas, kuras 731. vienība bija inficējusi ar mēri, raksta "Live Science".

Tagad arheologiem izdevās daļēji atrakt “U” formas struktūru, kas ir aptuveni 33 metru gara un 21 metru plata. Tā sastāv no savā starpā savienotām istabām un tuneļiem. Pagaidām arheologi vēl nav noskaidrojuši, kāds bija katras telpas lietojums, tomēr jau skaidrs, ka tur ir laboratorijas, novērošanas un operāciju istabas, karceri, barakas, garāžas, pirtis, pusdienu zāles un akas.

Arheologi turpina veikt izrakumus, lai noskaidrotu vairāk par atrasto struktūru.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu