"IBM Latvija" apgrozījums ievērojami sarucis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmums "IBM Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 3,333 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 36% mazāk nekā 2021.gadā, vienlaikus kompānijas peļņa samazinājās 4,5 reizes un bija 229 886 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pērn kompānija turpināja IBM produktu popularizēšanu, kā arī veica IT sistēmu ieviešanas, atbalsta un apkalpošanas pakalpojumus.

Pagājušā gada apgrozījuma un peļņas sarukumu uzņēmuma vadība skaidro ar iepriekš pārvaldītā informācijas pakalpojumu biznesa nodošanu uzņēmumam SIA "Kyndryl Larvia" 2021.gada rudenī.

"IBM Latvija" seko globālajai IBM tendencei kā biznesa pamatu izvirzot mākoņpakalpojumus un kognitīvos risinājumus biznesa klientiem, teikts vadības ziņojumā. Uzņēmuma darbībā galvenais uzsvars likts uz klientu IT pakalpojumiem, analītikas un drošības risinājumiem, kā arī lielāka uzmanība pievērsta sadarbībai ar vietējiem biznesa partneriem.

Vadības ziņojumā arī minēts, ka 2021.gadā "Luminor Bank" ieviesa "IBM cloud for financial services" jeb mākoņu risinājumu, lai paātrinātu digitālo transformāciju un izstrādātu jaunus produktus un digitālos pakalpojumus. Savukārt 2023.gadā uzņēmums turpinās palīdzēt "Luminor Bank" ar izstrādātāju pakalpojumiem aplikāciju atbalstā, datu inženierijas atbalstā un mākoņrisinājuma projektu pārvaldībā.

Vienlaikus uzņēmuma vadība norāda, ka karš Ukrainā un ar to saistītās starptautiskās sankcijas nav ietekmējušas "IBM Latvija" 2022.gada rezultātus.

2021.gadā "IBM Latvija" strādāja ar 5,208 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 74,3% vairāk nekā 2020.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 24% un bija 1,041 miljons eiro.

Kompānija "IBM Latvija" reģistrēta 1997.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 133 668 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "IBM International Group". Kompānijas darbības veids ir IBM produktu mārketings un pakalpojumu sniegšana IT jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu