ASV prezidenta vēlēšanās kandidēs bijušais viceprezidents Maiks Penss (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/LETA

Bijušais ASV viceprezidents Maiks Penss iesniedzis Federālajai vēlēšanu komisijai savu kandidatūru startam ASV prezidenta vēlēšanās, un trešdien trešdien Aiovā oficiāli sāks kampaņu par republikāņu Baltā nama nominācijas iegūšanu.

Ar lēmumu sākt kampaņu Aiovā, nevis Indianā, kur Penss dzīvo, tiek izcelts svarīgums, kādu bijušā viceprezidenta komanda saista ar šo štatu, kur notiks pirmie republikāņu priekšvēlēšanu balsojumi.

Komanda Aiovu saredz kā kritiski svarīgu štatu Pensa potenciālajam ceļam uz uzvaru un cer, ka Pensa vēstījums radīs atsaucību evaņģēlisko kristiešu vidū, kas ir liela daļa no štata republikāņu elektorāta.

Penss ir pazīstams kā sociāli konservatīvs politiķis. Cita starpā viņš iebilst pret tiesībām uz abortu un atbalsta valsts mēroga aizliegumu.

Penss plāno štatā izvērst agresīvu kampaņu un līdz nākamā gada sākumā gaidāmajam priekšvēlēšanu balsojumam iecerējis apmeklēt visus 99 štata apgabalus, norāda padomnieki.

Šonedēļ par kampaņas sākumu grasās paziņot arī citi republikāņu nominācijas pretendenti - bijušais Ņūdžersijas gubernators Kriss Kristijs un Ziemeļdakotas gubernators Dags Bērgams.

Republikāņu vidū, kas jau paziņojuši par kandidēšanu uz nomināciju, ir bijušais prezidents Donalds Tramps, Floridas gubernators Rons Desantiss un bijusī Dienvidkarolīnas gubernatore Nikija Heilija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu