Par bērnu personiskās informācijas vākšanu "Microsoft" jāmaksā 20 miljonu dolāru sodanauda

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Niall Carson/PA Wire/PA Images

ASV Federālās tirdzniecības komisija lēmusi, ka datortehnoloģiju gigants "Microsoft" pārkāpis Bērnu tiešsaistes privātuma aizsardzības likumu un piespriež kompānijai maksāt 20 miljonu dolāru sodanaudu.

ASV Federālā tirdzniecības komisija apsūdzēja "Microsoft", ka uzņēmums no 2015. līdz 2020.gadam vācis personas datus no bērniem, kuri jaunāki par 13 gadiem un bez vecāku atļaujas reģistrējušies "Microsoft" spēļu sistēmā "Xbox", un saglabājis šo informāciju.

Lai atvērtu kontu, lietotājiem bija jānorāda savs vārds un uzvārds, e-pasta adrese un dzimšanas datums.

Federālā tirdzniecības komisija paziņoja, ka "Microsoft" pārkāpis Bērnu tiešsaistes privātuma aizsardzības likumu.

Komisija ar "Microsoft" panākusi vienošanos, ka uzņēmums samaksās 20 miljonu dolāru sodu.

Federālās tirdzniecības komisijas amatpersona norādīja, ka šim sodam skaidri jāparāda, ka bērnu avatāri, biometriskie dati un informācija par veselību ir pakļauti Bērnu tiešsaistes privātuma aizsardzības likumam.

Komisijas lēmums vēl jāapstiprina federālajai tiesai, pirms tas var tikt īstenots.

Komisija paziņoja, ka "Microsoft" būs jāveic vairāki pasākumi, lai pastiprinātu "Xbox" sistēmas bērnu lietotāju privātuma aizsardzību.

Saskaņā ar Bērnu tiešsaistes privātuma aizsardzības likumu tiešsaistes pakalpojumiem un tīmekļa vietnēm, kas paredzētas bērniem līdz 13 gadu vecumam, ir jāinformē vecāki par savākto personisko informāciju un jāsaņem pārbaudāma vecāku piekrišana, pirms tiek vākta un izmantota jebkura no bērniem iegūtā personiskā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu