Uzziniet, kāpēc cilvēki kļūst atkarīgi no alkohola un kā sev palīdzēt

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Stock.adobe.com

Iedomājies savu sliktāko sajūtu dienu, kad nekas nenes prieku, ir slikts un kašķīgs garastāvoklis, neko negribas, neko nevēlies un papildus minētajam ir neliela slāpju sajūta. Šis stāvoklis raksturo alkoholiķa dienu, kad viņš nav dzēris alkoholu- jeb alkoholiķim diena bez alkohola ir ciešanas!

Un šeit neiet runa tikai par abstinences jeb paģiru sindromu. Alkoholiķis garīgi nejutīsies labi arī pēc vairāku nedēļu un mēnešu nedzeršanas. Kāpēc tas tā notiek, kamdēļ cilvēki arī pēc ilgāka laika atgriežas pie alkohola lietošanas, lai gan no malas apkārtējiem cilvēkiem šķiet, ka viss ir kārtībā, cilvēks ir atkopies, jūtas labi iet uz darbu utt.?

SVARĪGI IZLASĪT!

KĀPĒC TU LIETO ALKOHOLU? KĀPĒC TO SAUC PAR ATKARĪBU?

Ir ļoti svarīgi apzināties, kas kalpojis par sākotnējo iedzeršanas iemeslu. Tas var būt psiholoģisks, sociāls vai cits - Tev zināms iemesls. Tā apzināšanās ļoti lielā mērā palīdzēs Tev turpmākajā cīņā ar atkarību.

Vai zini, kāds ir atkarību veidojošais mehānisms? Kas īsti rada šo nepārvaramo tieksmi pēc grādīgajiem dzērieniem mirkļos, kad dzīvē, šķiet, viss ir kārtībā? Kāpēc tik ļoti gaidi vakaru, kad varēsi atvērt alus vai vīna pudeli, vai uzjaukt kādu kokteili?

Nepārvaramo alkohola lietošanas vēlmi rada psiholoģiska atkarība.

Jebkuram cilvēkam nepieciešamas pozitīvas sajūtas, tādas kā laime, prieks, gandarījums, bauda. Bez tām nav iespējams dzīvot. Par šīm pozitīvajām sajūtām atbild „laimes hormoni” - serotonīni, dopamīni, endorfīni u.c.

“Laimes hormoni” atbildīgi par to, vai Tu jūties priecīgs, laimīgs, vai tieši otrādi - izmisis un nelaimīgs.

Tas nozīmē, ka Tavas sajūtas un emocijas kontrolē tieši šie „laimes hormoni”.

Mācoties, strādājot vai darot sirdij tīkamu darbu, šie hormoni tiek iegūti dabiskā ceļā. Tavas smadzenes un nervu sistēma par katru sasniegumu tiek “atalgotas”, un Tu jūties brīnišķīgi! Tas ir ļoti smalks mehānisms, ko medicīnā dēvē par 'kateholamīnu atalgojuma sistēmu'. Šī sistēma ir atbildīga par cilvēka laimes sajūtu. Tavu emociju un sajūtu spektru tēlaini iespējams atainot kā noteiktu, dažādu “laimes hormonu” un ķīmisku vielu kombināciju un to dažādas variācijas.

KAS NOTIEK, KAD CILVĒKS REGULĀRI LIETO ALKOHOLU?

Alkoholisms degradē cilvēka patieso sajūtu atalgojuma sistēmu. Tās vietā mākslīgi tiek radīta alkohola stimulēta sajūta.

Tātad, tiek pārveidota dabiskā 'laimes hormonu' vielmaiņa, kuras pamatā ir reāli dzīves notikumi. To vietā alkohola ietekmē tiek radītas mākslīgi izraisītas prieka, laimes un citas sajūtas, kuru uzturēšanai nepieciešamas regulāras, arvien jaunas alkohola devas. Šis ir īstais alkohola atkarības iemesls. Lai uzveiktu šo slimību, tas noteikti jāapzinās un jāizprot.

Tas nozīmē, ka lietojot alkoholu, Tu esi iedragājis šo smalko, dabīgo mehānismu un aizvietojis to ar mākslīgu - alkohola stimulētu sistēmu, kas prasa arvien jaunas ikdienas alkohola devas.

Kļūsti atkal Tu pats! Esi laimīgs skaidrā!

Tikai skaidrs prāts spēj saprast alkoholisma izraisītās sekas un uzveikt šo atkarību.

KO DARĪT?

Ilgstoši un bieži lietojot alkoholu, cilvēkam zūd gribasspēks. Rodās sarežģījumi atrast zudušo motivāciju. Pārņem baiļu un neziņas sajūta par to, vai cilvēks spēs justies laimīgs, un izklaidēties arī bez alkohola.

Šis ir īstais brīdis atrast pareizo atbalsta punktu, lai nenokļūtu vēl dziļākā atkarībā.

Cilvēka organismam piemīt spēja pašatjaunoties, bet tas notiek individuāli - atkarībā no tā, cik ļoti alkoholisms jau ir sagrāvis cilvēka fizisko un garīgo veselību.

Lai veiksmīgi cīnītos ar alkoholismu kā slimību, ir jāsaprot šīs slimības darbības mehānismi.

Atteikšanās no alkohola prasa stingru motivāciju un darbu pašam ar sevi.

Pirmais un svarīgākais solis uzsākot šo ceļu ir problēmas apzināšanās un izglītošanās par savu atkarību.

Uzzini par šo slimību iespējami daudz un, tādējādi nostiprini savu gribasspēku nedzert. Līdz sirds dziļumiem centies saprast, kā alkoholisms grauj kā Tevi, tā Tavu pastāvošo atalgojuma sistēmu, liedzot dabisku prieku un laimi. Ja gadās nokļūt alkoholiķu sabiedrībā, pavēro, kā alkohols maina viņus.

Pavēro, kas ar 'pudeles brāļiem' vai 'māsām' notiek, kad tie noreibst. Pacenties iztēloties, kādi procesi darbojas un uztver to kā papildus zināšanas par alkohola negatīvo ietekmi. Šie novērojumi un iekšējie secinājumi ļaus Tev sekmīgi cīnīties ar atkarību.

Atceries, ka šodien ir jauna diena un Tu vari sākt aizraujošu ceļu uz atveseļošanos un izglītošanos jau tūlīt.

Katra diena nozīmē jaunas iespējas, kuras Tev atkal pavērsies. Visbeidzot - Tev noteikti izdosies! Padoties nedrīkst. Turpinot lietot alkoholu, Tu būsi daudz nelaimīgāks, nekā nedzerot. Tāpat ir jāsaprot, ka katra diena bez alkohola ir solis tuvāk dabiskai laimei.

 

Lai risinātu šo problēmu, daudzi cilvēki ir meklējuši dažādus veidus, kā atbalstīt alkoholiķu atveseļošanos. Viens no jaunākajiem un efektīvākajiem risinājumiem šajā jomā ir Faccex, uztura bagātinātājs, kas ir izstrādāts, lai atbalstītu cilvēkus pārvarēt alkohola atkarību.

Faccex sastāvdaļas un to iedarbība: FACCEX ir unikāls produkts, kas paredzēts alkoholiķu atbalstam un alkohola atkarības pārvarēšanai. Tā dabiskās izcelsmes sastāvdaļu kombinācija, zinātniskais atbalsts un pozitīvās lietotāju atsauksmes padara to par iecerētu izvēli cilvēkiem, kas cīnās ar alkohola atkarību.

FACCEX ir bagāts ar ekdisteroniem, flavonoīdiem, ēteriskajām eļļām, polisharadīem un dabīgām augu izcelsmes sastāvdaļām, kas kopā atbalsta alkoholiķu atveseļošanos un veicina viņu vispārējo veselību. FACCEX galvenās sastāvdaļas dabīgie ārstniecības augi un augu ekstrakti, kas atbalsta organisma atjaunošanās funkcijas, imūnsistēmu un uzlabo garastāvokli. FACCEX ir efektīvākais augstākas kvalitātes šāda veida nišas produkts.

FACCEX panākumu stāsti: Preparātu FACCEX ražo un izplata Latvijas uzņēmums, kurš specializējies atkarību apkarošanas jomā, bet FACCEX formulas izgudrotājs ir Latvijas Organiskās sintēzes institūta zinātnieks un profesors Ivars Kalviņš.

FACCEX ir veiksmīgi tirgū jau 8 gadus un ir anonīmi nopērkams gan tiešsaistē www.faccex.com, gan arī labākajās Latvijas aptiekās un tā popularitāte ir pieaugusi eksponenciāli, pateicoties tā pozitīvajiem rezultātiem. Šajos gados FACCEX ir guvis plašu atzinību un kļuvis par uzticamu līdzekli alkohola atmešanas atbalstam. FACCEX ir reģistrēts Latvijas pārtikas un veterinārajā dienesta ar Nr.10258.

FACCEX lietotāju stāsti liecina, ka šis uztura bagātinātājs ir ne tikai Nr.1, Baltijā savā nišā, bet arī drošs un uzticams līdzeklis alkoholiķu atbalstam un atmešanas veicināšanai. Tās 8 gadu ilgā vēsture tirgū ir apliecinājums tam, ka FACCEX ir bijis atbalsts daudziem cilvēkiem pārvarēt alkohola atkarību un uzlabot viņu dzīves kvalitāti.

FACCEX popularitāte un lietotāju uzticība ilgtermiņā apliecina tā augstās kvalitātes un atbalsta sniegumu, kā arī tā spēju atbalstīt alkoholiķi atgūt kontroli pār savu dzīvi un tādējādi atbrīvoties no alkohola atkarības.

Kā iegādāties Faccex: Faccex ir pieejams aptiekās un tiešsaistē. Lai iegādātos Faccex, apmeklējiet ražotāja mājaslapu www.faccex.com, kur arī ir pieejams aptieku saraksts.

Faccex lietošanas ieteikumi: Lai sasniegtu labākos rezultātus, FACCEX jālieto saskaņā ar ieteikumiem. FACCEX jālieto divas reizes dienā no rīta un vakarā pēc ēšanas, taču individuālā deva var atšķirties atkarībā no jūsu veselības stāvokļa un vajadzībām.

IZMANTO IESPĒJU!

NEBAIDIES MAINĪT SAVU DZĪVI!

BŪS DAUDZ VIEGLĀK!

Samazinot vai pārtraucot alkohola patēriņu tu:

  • Jutīsies daudz labāk nekā lietojot alkoholu.
  • Paaugstināsies darba spējas.
  • Samazināsies liekais svars (alkohols satur daudz kaloriju).
  • Atlabšana būs vieglāka, parādīsies interese par dzīvi.
  • Uzlabosies miegs.
  • Uzlabosies domāšanas un koncentrēšanās spējas.
  • Palielināsies imunitāte.
  • Nostiprināsies centrālā nervu sistēma.
  • Uzlabosies dzimumspēja.
  • Pats svarīgākais - atjaunosies dabiskais kateholamīnu atalgojuma sistēmas jeb "laimes hormonu" līdzsvars, kas tālāk palīdzēs mazināt tieksmi pēc alkohola

www.faccex.com- anonimitāte garantēta!

FACCEX® - UN PRĀTS SMAIDA

FACCEX tālrunis uzziņām: +371 20151747

 

UZTURA BAGĀTINĀTĀJS. UZTURA BAGĀTINĀTĀJS NEAIZSTĀJ PILNVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu