Biedrība "Vecdaugavieši" aicina interesentus iepazīt apkaimes vēsturi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skats no nocietinājuma – Skanstnieku vaļņa uz Vecdaugavas pļavām – senajām kauju vietām, kur par savu ietekmi cīnījās vācieši, kurši, zemgaļi, sāmsalieši,poļi, krievi, zviedri...
Skats no nocietinājuma – Skanstnieku vaļņa uz Vecdaugavas pļavām – senajām kauju vietām, kur par savu ietekmi cīnījās vācieši, kurši, zemgaļi, sāmsalieši,poļi, krievi, zviedri... Foto: Aija Lasmane

Biedrība "Vecdaugavieši" aicina interesentus iepazīt apkaimes vēsturi un dabu, informēja biedrības valdes locekle Ilze Brinkmane.

Šovasar Vecdaugavas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja iepazīt šo mazāk pazīstamo Rīgas apkaimi, jo biedrība "Vecdaugavieši" īstenos projektu "Vecdaugavā var atrast sevi". Apkaimes vēstures un dabas iepazīšanu sāks 18.jūnijā, dodoties pārgājienā. Pirmā pārgājiena maršruts būs pa Daugavas krastu.

Vēlāk sekos pārgājieni uz Mangaļmuižu, pa maršrutu Rīnūži - Mangaļsala un citi.

Biedrības iecere ir dot iespēju pasākumu dalībniekiem pausties radoši - gleznojot un spēlējot teātri. Jūlijā Tatjanas Krivenkovas vadībā notiks plenērs, bet radošo veikumu vēlāk būs iespēja redzēt gan Vecdaugavā, gan izstādē Rīgas centrālās bibliotēkas Ziemeļblāzmas filiālbibliotēkā.

Augustā notiks brīvdabas teātra izrāde, kurā vecdaugavieši un viņu draugi iejutīsies lugas "Ilgviļņi" varoņos. Luga ir oriģināldarbs, kas radīts pēc mangaļsalieša Jāņa Labera stāsta motīviem par jaunu cilvēku attiecībām, kuri dzīvo Vecdaugavā un Mangaļsalā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu