Bezoss veicis pirkumu, kas radījis lielu neizpratni ekspertu vidū

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Miljardieris Džefs Bezoss maija beigās iegādājies vienu paša dibinātās kompānijas “Amazon” akciju par 114,77 dolāriem, liecina ASV Vērstpapīru un biržas komisijas dokumenti.

Bezosa pirkums izraisījis analītiķu un tirgus apskatnieku neizpratni, un tas ir pirmais gadījums 20 gadu laikā, kad Bezoss iegādājies vismaz vienu “Amazon” akciju. Pēdējo 20 gadu laikā miljardieris izpārdeva savas akcijas vairāk nekā 30 miljardu dolāru vērtībā, kas ļāva viņam finansēt savu kosmosa jaunuzņēmumu “Blue Origin”, kā arī ļāva iegādāties jahtu un ieguldīt citos projektos.

Pēc “Forbes” datiem, pašlaik Bezoss ir 9,7% “Amazon” akciju īpašnieks. 2,9% akciju Bezoss nodeva savai bijušajai sievai Makenzijai Skotai. Bezosa daļa “Amazon” nodrošina miljardierim lielāko daļu viņa bagātību, kuras tiek novērtētas 146,2 miljardos dolāru.

Kā norāda aģentūra “Bloomberg”, Bezoss, iegādājoties vienu “Amazon” akciju, radījis lielu neizpratni un neskaidrības ekspertu vidū.

“Es cenšos saprast, kas tas bija,” sarunā ar aģentūru sacīja “Sanford C. Bernstein” analītiķis Marks Šmuliks. Viņš jokoja, ka miljardierim, ļoti iespējams, pietrūkusi tieši viena akcija, lai atgūtu kontroli pār kompāniju.

Sociālo tīklu lietotāji izvirzījuši vairākas teorijas, kas izskaidro pirkumu. Viena no tām liecina, ka Bezoss, ļoti iespējams, nolēma uzdāvināt kādam cilvēkam vienu “Amazon” akciju kā fizisku sertifikātu. Citi lietotāji pieļāvuši, ka biznesmenis netīšām iegādājies “Amazon” akciju kādā biržas lietotnē.

“Amazon” un Bezosa pārstāvji no komentāriem ir atteikušies.

Jebkurā gadījumā vienas akcijas pirkums miljardierim ir nesis savu labumu. Pateicoties šai vienai akcijai, kas piektdien sasniedza maksimumu – 125,79 dolāru, Bezoss no šā darījuma jau ieguvis vairāk nekā 11 dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu