BMW vadītājs par spērienu fotoradaram saņem vairāku desmitu tūkstošu eiro sodu (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: 63ru78/Shutterstock

Kāds lietuvietis pamatīgi sadusmojies, kad konstatējis, ka viņa pārkāpumu iemūžinājis fotoradars. Viņš izkāpis no sava spēkrata un iespēris pa fotoradaru. Tiesa, šī rīcība nav palikusi bez sekām, vēsta portāls "15min".

Piektdien, 9. jūnijā, tiesa lēma 23 gadus veco vīrieti atzīt vainīgu un piesprieda viņam teju 41 000 eiro lielu naudas sodu par svešas mantas apzinātu bojāšanu.

Pārkāpums konstatēts pagājušā gada jūlijā. 23 gadus vecais vīrietis vadīja BMW transportlīdzekli pa Piejūras ielu Klaipēdā un pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Šo pārkāpumu fiksēja ceļa malā stāvošais pārnēsājamais fotoradars.

Līdzko fotoradars nozibsnīja, konstatējot pārkāpumu, vīrietis apstājās ceļa malā un izkāpa no auto. Viņš devās pie fotoradara un tam iespēra ar kāju. Notikušo redzēja policists, kurš atradās turpat blakus netrafarētajā ceļu policijas automašīnā. Tāpat notikušais ir iemūžināts arī videokameras ierakstā.

Nodarītie zaudējumi tika izvērtēti, kā arī tika sākta pirmstiesas izmeklēšana. Konstatēts, ka vīrietis nodarījis zaudējumu 40 988 eiro apmērā. Tiesa, ar to sods neaprobežojās - vīrietim tika piespriests arī 58 dienu cietumsods.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu