Atvēri saiti "Google" meklējumos? Tev, iespējams, pienākas kompensācija (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ikvienam, kurš atvēris kādu “Google” meklējuma rezultāta saiti laika posmā no 2006. gada oktobra līdz 2013. gada septembrim, pienākas daļa no 23 miljonus dolāru vērtas kompensācijas, ko tehnoloģiju gigants piekritis samaksāt, lai panāktu izlīgumu tiesas prāvā, vēsta “The New York Times”.

Tiek norādīts, ka tiesu izpildītāji jau veido formu, kā pieteikt atlīdzību. Atsaucoties uz tiesu, aptuvenā kompensācijas summa, ko “Google” izmaksās, ir 7,7 dolāri (7,03 eiro). Šī summa gan var mainīties atkarībā no tā, cik daudzi cilvēki iesniegs pamatotas prasības.

“Alphabet Inc.” piederošais uzņēmums “Google” kompensācijas gatavojas izmaksāt augustā. 2013. gadā pret “Alphabet” tika uzsākta tiesvedība par “lietotāju meklējumu vēstures uzglabāšanu un tās tīšu izpaušanu trešās puses mājaslapām un uzņēmumiem.” Tas, atsaucoties uz tiesvedību, radīja privātuma noteikumu pārkāpumus, kā arī – tas pārkāpa arī “Google” privātuma politiku.

Tiesvedībā secināts, ka “Google” meklējuma rezultāti nereti saturēja sensitīvu informāciju, kas ļāva identificēt lietotājus, piemēram, pēc īstajiem vārdiem, adresēm, telefona numuriem, kredītkaršu numuriem, sociālās apdrošināšanas numuriem un daudz kā cita, kas pakļāva lietotājus identitātes zādzībai.

“Google” savu vainu apsūdzībās ir noliegusi, taču uzņēmums pieņēmis, ka mierizlīguma panākšanai nepieciešams atjaunot informāciju par to, kā meklējumu pieprasījumi var tikt dalīti ar trešajām personām.

Tiesai būs jāizlemj, vai mierizlīgums stāsies spēkā bez turpmākām sankcijām. Tāpat arī nav līdz galam skaidrs, vai un kā tiks maksātas kompensācijas.

Lietotājiem, kuri vēlēsies pieprasīt kompensāciju, līdz 31. jūlijam būs nepieciešams iesniegt tiesu izpildītāju izveidotajā formā pilnu vārdu, adresi un e-pasta adresi.

Pagājušajā gadā “Facebook” māteskompānija “Meta” piekrita maksāt 725 miljonu dolāru lielu sodu par lietotāju datu nodošanu trešajām personām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu