Smiltēns: Zviedrijas drīza dalība NATO ir būtiska Baltijas reģiona drošībai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns Foto: Paula Čurkste/LETA

Piektdien, 16.jūnijā, tikšanās laikā ar Ungārijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ferencu Gāboru Bāņai, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns uzsvēris, cik būtiska ir Zviedrijas drīza pievienošanās NATO.

E.Smiltēns sarunā uzsvēra, ka NATO stiprināšana šobrīd ir izšķiroši būtiska un aicināja Ungāriju iespējami drīz ratificēt Zviedrijas dalību NATO. Vēstnieks akcentēja, ka arī Ungārija ir ieinteresēta NATO paplašināšanā.

Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka šis ir izaicinošs laiks Baltijas valstīm, jo mums ar Krieviju ir kopīga robeža. Nozīmīgi, lai NATO dalībvalstis dotu vienotu un skaidru vēstījumu: mirklī, kad kāda no tās dalībvalstīm tiek apdraudēta, pārējās iestāsies par demokrātisku un neatkarīgu valstu robežu saglabāšanu, uzsvēra E.Smiltēns.

“Mums ir jādara viss iespējamais, lai palīdzētu Ukrainai uzvarēt karā,” uzsvēra E.Smiltēns, akcentējot, ka šobrīd pār pasauli nolaižas jauns dzels priekškars. Tāpat E.Smiltēns un vēstnieks pārrunāja palīdzību no kara bēgošajiem ukraiņiem, kā arī iesaisti Ukrainas rekonstrukcijas darbos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu