Grezni un ar gavilēm! Kā pagāja Čārlza III dzimšanas dienas svinības

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Scanpix/SIPA/Reuters

Jūnija vidū - 17.06. britu karaliskā ģimene kopā ar tautu piedalījās karaļa dzimšanas dienas svinīgajā parādē, kā arī tradicionāli no Bakingemas pils balkona vēroja "Trooping the Color" aviošovu. Ieskatīsimies bildēs kā pagāja Čārlza III pirmā dzimšanas diena kā Lielbritānijas karalim!

Neskatoties uz to, ka karalis Čārlzs ir dzimis 14. novembrī - ar "The Trooping the Color" šovu un svinībām tautai suverēna dzimšanas dienu jau vairāk kā 260 gadus. Tāpat bija arī ar karalieni Elizabeti II, kura dzimusi 21. aprīlī - publiskie svētki notika jūnijā. 

Karaļa dzimšanas dienas svinības iesākās ar tradicionālo "The Mall" parādi, kurā maršē ne tikai bruņotie spēki un muzikanti, bet karietēs izbrauc arī karaliskā ģimene. Ikgadējā militārajā parādē, kas atzīmē Lielbritānijas suverēna oficiālo dzimšanas dienu, piedalījās vairāk nekā 1400 karavīru, 200 zirgu un 400 mūziķu, ziņo BBC.

Foto: sipa press/reuters

Karietē izbraudca tautu sveikt Lielbritānijas karaliene Kamilla, Velsas princese Ketrīna ar savām trīs atvasēm - princi Džordžu, princi Luisu un princesi Šarloti.

Foto: sipa press/reuters
Foto: sipa press/reuters

Tad sekoja oficiālā zirgu militārā parāde, ko novadīja pats karalis Čārlzs III. Tas bija ļoti nozīmīgi, jo karalis ir pirmais monarhs pēdējo gadu desmitu laikā, kurš savu dzimšanas dienas parādi apmeklē zirga mugurā, nevis braucot karietē. Turklāt tā ir arī pirmā reize 30 gadu laikā, kad monarhs publiski pasākumā jāj zirga mugurā. Viņam pievienojās viņa dēls, princis Viljams un brālis, princis Edvards.

Foto: sipa press/reuters
Foto: sipa press/reuters

Pēc parādes karaliskā ģimene devās atpakaļ uz Bakingemas pili, lai parādītos uz balkona, vērojot tradicionālo "Trooping the Color" aviošovu. Sešu minūšu ilgajā lidojumā piedalījās Karaliskās flotes, Lielbritānijas armijas un Karalisko gaisa spēku lidmašīnas. Pārsteiguma moments - lidmašīnas tika izmantotas, lai debesīs uzrakstītu karaļa iniciāļus "CR".

Foto: sipa press/reuters
Foto: sipa press/reuters
Foto: sipa press/reuters
Foto: sipa press/reuters
Foto: sipa press/reuters

Iespējams, ka karalis arī piedzīvoja sāpīgu brīdi, jo tikai pirms gada Platīna jubilejā viņa māte uz tā paša balkona stāvēja viņam līdzās un māja tautai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu