Sevastopolē atklāj pieminekli velkoņa ekipāžai. Krievija joprojām nav apstiprinājusi šī kuģa zaudēšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Krievija okupētās Krimas pilsētā Sevastopolē atklājusi pieminekli velkoņa “Vasilijs Behs” ekipāžai. Ukrainas armija šo kuģi iznīcināja pagājušā gada jūnijā, bet Krievija joprojām nav oficiāli atzinusi šā kuģa zaudēšanu, vēsta izdevums “Agenstvo”.

Piemineklis velkoņa ekipāžai atklāts Krievijas Flotes bāzē Sevastopolē.

Kā pagājušā gada vasarā paziņoja Ukrainas bruņotie spēki, velkonis “Vasilijs Behs” tika nogremdēts ukraiņu raķetes trieciena rezultātā.

“Vasilijs Behs” iepriekš veda ieročus, munīciju un kareivjus uz Čūsku salu laikā, kad to bija sagrābuši okupanti.

Par pieminekļa atklāšanu velkoņa ekipāžai izdevumam “Agenstvo” pavēstījis Dmitrijs Škrebecs – tēvs vienam no uz Krievijas kreisera “Moskva” bojā gājušajiem jūrniekiem. Arī “Moskva” bojāeju Krievija joprojām nav oficiāli apstiprinājusi.

Kā pavēstīja Škrebecs, piemineklis izvietots Krievijas Melnās jūras flotes bāzes teritorijā. Pieminekļa atklāšanas ceremonijā fotografēt bija atļauts tikai Krievijas flotes preses dienestam, bet pārējiem ceremonijas dalībniekiem tika atņemti telefoni.

Uz velkoņa “Vasilijs Behs” klāja tā iznīcināšanas brīdī deviņi apkalpes locekļi, 14 kareivji. Bojā gāja septiņi ekipāžas locekļi un četri kareivji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu