Atklājusies Krievijas valsts propagandas atkarība no ārvalstu satelītiem (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijā MTS kabeļtelevīzijas abonentiem pakāpeniski atslēdz galvenos propagandas televīzijas kanālus. “Vedomosti”, atsaucoties uz MTS klientu apkalpošanas servisa pārstāvi, apstiprināja, ka, sākot ar 2023. gada 17. martu, ir pārtraukta Viskrievijas televīzijas un radioraidījumu kompānijas (VKTRK) grupas kanālu, tostarp “Rossija 1”, “Rossija 24” un “Kuļtura” translācija.

Krievijas Nacionālās tehnoloģiskās iniciatīvas telekomunikāciju un mākslīgā intelekta jomā eksperts Aleksejs Rabins norādīja, ka kopumā MTS kabeļtelevīzijas lietotnē problēmas novērotas 54 Krievijas reģionos. Pēc skatītāju teiktā, arī NTV pirms vairāk nekā mēneša pazuda no televīzijas ekrāniem, savukārt “Pirmā kanāla” raidīšana ir ar jūtamām problēmām.

Tiek norādīts, ka MTS klienti Krievijas propagandas kanālus nevar vērot tādēļ, ka MTS īrē kompānijas “Asia Broadcast Satellite” (ABS) satelītus. “Vedomosti” avots norāda, ka ABS pieprasījis no MTS atslēgt ne tikai VKTRK grupas kanālus, bet arī visus 20 bezmaksas Krievijas federālos kanālus, kas Krievijā pieejami brīvpieejas paketēs.

Lai arī Krievijā šāda rīcība nav likumīga, ABS pilda Rietumvalstu sankciju prasības attiecībā pret Krievijas telekompānijām. Turklāt 2022. gada beigās šāds scenārijs tika dēvēts par maz ticamu tādēļ, ka MTS izmanto “draudzīgo“ Āzijas valstu satelītus.

MTS par vienīgo iespējamo izeju no šīs situācijas uzskata pāreju uz vietējiem satelītiem. Līdzīgi jau rīkojies operators “Orion”, kas mainījis satelītu un zaudējis 7% abonentu, kas ir ap 200 000 lietotāju. Tirgus dalībnieki prognozē, ka arī MTS varētu saskarties ar analoģiskiem zaudējumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu