Kijiva ziņo, ka no Ungārijas uz Ukrainu pārvesti trīs karagūstekņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Denes Erdos/AP

Ukrainas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Olehs Nikolenko paziņojis, ka otrdien Ukrainā no Ungārijas nogādāti trīs ukraiņu karagūstekņi, ko Krievija nodeva Ungārijai.

"Ukrainas vēstniecībai Budapeštā ir izdevies no Ungārijas izvest trīs ukraiņu karagūstekņus. Viņi jau atrodas Ukrainas teritorijā," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Nikolenko.

Viņš norādīja, ka Ukrainas diplomāti kopā ar Ukrainas Gūstekņu jautājumu koordinācijas štābu un citām iesaistītajām Ukrainas aģentūrām turpina aktīvi strādāt pie pārējo Ukrainas karagūstekņu atgriešanas.

Krievijas Pareizticīgo baznīca šomēnes paziņoja, ka uz Budapeštu pārvesta grupa ukraiņu gūstekņu, kas cēlušies no Ukrainas Aizkarpatu apgabala, kur dzīvo aptuveni 100 000 etnisko ungāru. Kijiva pirmdien paziņoja, ka Ukrainas amatpersonām liegts tikties ar šiem Ukrainas pilsoņiem.

Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto sacīja, ka Budapešta oficiāli nav iesaistīta šajā gūstekņu lietā. Taču, neraugoties uz Ungārijas iestāžu mēģinājumiem norobežoties no šīs lietas, Brisele uzskata, ka Budapeštai būtu jāskaidro šis jautājums, tai skaitā komunikācijas trūkums ar Ukrainas valdību šajā lietā.

Ukraina ir pieprasījusi, lai Ungārijas puse ļauj Ukrainas konsulam apmeklēt karagūstekņus, kurus Ungārija bez Ukrainas valdības vai starptautisko cilvēktiesību organizāciju ziņas izveda no Krievijas un kuri tiek turēti izolācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu