Foto un video Par godu Jāņiem Jūrmalu pārlidojuši militārie lidaparāti (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Militāro lidaparātu zemais pārlidojums virs Dzintaru pludmales par godu Līgo un Jāņu svinībām un, lai atzīmētu vienotību starp vairāku NATO partnervalstu karavīriem un lidotājiem, kopējo kaujas spēju stiprināšanā.
Militāro lidaparātu zemais pārlidojums virs Dzintaru pludmales par godu Līgo un Jāņu svinībām un, lai atzīmētu vienotību starp vairāku NATO partnervalstu karavīriem un lidotājiem, kopējo kaujas spēju stiprināšanā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šodien plkst.13 virs Jūrmalas notika militāro lidaparātu grupas zemais pārlidojums, kura laikā Jūrmalas pludmali visā tās garumā pārlidoja militārie lidaparāti.

Lai gan sākotnēji bija plānots, ka mācības piedalīsies vairāk lidaparātu, aviācijas entuziasti pludmalē beigās sagaidīja tikai divu lidmašīnu pārlidojumus.

Zemus pārlidojumus pie pašas Jūrmalas pludmales veica transporta lidmašīna "M28" un lidmašīna "MC130J Hercules".

Tikmēr mācībās nepiedalījās lidmašīna "AN-2" un helikopteri "UH-60 Black Hawk". Gaisa spēku komandieris Viesturs Masulis notikušo sauc par neprecizitāti.

"Šis pārlidojums virs Jūrmalas arī bija paredzēts šādā formācijā. Bija vēl paredzēti divi "Black Hawks", bet diemžēl tie jau gatavojas nākamajam mācību ciklam. Mācībām, kas paredzētas līdz 29. jūlijam," klāstīja Masulis.

Lidojums notika par godu Līgo un Jāņu svinībām un, lai atzīmētu vienotību starp vairāku NATO partnervalstu karavīriem un lidotājiem, kopējo kaujas spēju stiprināšanā.

Lidmašīnas Latvijā piedalās gaisa un sauszemes spēku apmācībā, kuru laikā tiek trenētas prasmes integrēt gaisa kuģus speciālo operāciju atbalstam uz zemes, pilnveidojot gaisa atbalsta koordinatoru spējas veikt pilna spektra gaisa operācijas daudznacionālā vidē.

Mācībās piedalās karavīri no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Nīderlandes, Itālijas un ASV.

Mācību laikā gaisa atbalsta koordinatori pilnveidos kopīgās spējas, trenējot savietojamību un iegūstot jaunas prasmes, kas ir būtiskas NATO spēku mazo vienību pārapgādei militāra konflikta gadījumā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu