Šrēders neplāno norobežoties no Putina (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders
Bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders Foto: Kay Nietfeld/AP

Bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders vēlreiz aizstāvējis savu draudzīgo politiku pret Krieviju laikā, kad viņš ieņēma kanclera amatu.

"Kritizējiet to, ko es esmu darījis, vai ne, bet negaidiet, ka es atteikšos. Šobrīd ir pārāk daudz lādēšanās," sacīja bijušais kanclers.

Intervija tika ierakstīta 20.aprīlī un pārraidīta RTL dokumentālajā filmā par laikrakstu "Bild" un tā bijušo galveno redaktoru Kaju Dīkmanu.

Sociāldemokrāts Šrēders kanclera amatā bija no 1998. līdz 2005.gadam, un viņš ir izpelnījies plašu nosodījumu par tuvajām attiecībām ar Krievijas autoritāro līderi Vladimiru Putinu, kā arī iesaisti Krievijas enerģētikas uzņēmumos. Šrēders vairākus gadus atradās Krievijas naftas lieluzņēmuma "Rosņeftj" valdē.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā pret Šrēderu vērsta kritika ir ievērojami pieņēmusies spēkā, bet viņš pretojies spiedienam norobežoties no Putina un Krievijas interesēm. Šrēders intervijā raidorganizācijai RTL sacīja, ka negatīvās ziņas par viņu nav tīkamas, bet nav arī sāpīgas, jo ir pārliecināts, ka viņa īstenotā politika pret Krieviju bija pareiza.

Šrēders arī sacīja, ka nedomā norobežoties no Putina.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu