Digitālā eiro aprises kļuvušas daudz reālākas (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Eiropas Centrālā Banka (ECB) pēta iespējas, kā ieviest digitālo eiro kā papildu norēķinu līdzekli. Eiropas Komisija (EK) aicinājusi radīt likumdošanas bāzi, kas ļautu ieviest digitālo eiro, trešdien vēsta EK mājaslapa.

EK dokumentā teikts, ka nospiedoša Eiropas Savienības iedzīvotāju daļa dod priekšroku bezskaidras naudas norēķiniem, un to cilvēku skaits, kas Eiropas Savienībā norēķinās ar bankas kartēm, turpina pieaugt.

“Pagaidām 60% Eiropas Savienības iedzīvotāju vēlētos saglabāt iespēju norēķināties arī ar skaidru naudu. Tomēr arvien vairāk cilvēku izvēlas digitālos maksājumus, izmantojot bankas kartes un banku lietotnes. Šo tendenci pastiprināja kovida pandēmija,” teikts EK ziņojumā.

EK akcentē, ka digitālais eiro tā ieviešanas gadījumā būs pieejams norēķiniem gan tiešsaistē, gan arī norēķiniem bez interneta pieslēguma.

“Maksājumus būs iespējams veikt no ierīces uz ierīci arī tad, ja nebūs pieejams interneta pieslēgums, piemēram, kādā attālā teritorijā vai pazemes autostāvvietā. Tas, savukārt, ļaus nodrošināt šādiem maksājumiem ar digitālo eiro konfidencialitāti, atklājot mazāk personas datu, nekā tas notiek pašlaik, norēķinoties ar bankas karti,” norāda EK.

Pēc idejas autoru teiktā, bankas kontu norēķiniem ar digitālo eiro būs iespējams atvērt pasta nodaļās un vietējās pašvaldībās. Paredzams, ka digitālais eiro varētu kļūt par legālu maksāšanas līdzeklis visās Eiropas Savienības valstīs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu