Tas, ko varam atļauties, no tā, ko gribam iegādāties, nereti ļoti atšķiras. It īpaši, ja runa ir par nekustamo īpašumu. Latvijas iedzīvotāju pirktspēja "uz papīra" nav tā augstākā, tāpēc dažkārt, braucot garām kādam ekskluzīvāku privātmāju ciematam, atliek vien minēt, ar ko ikdienā šo māju iemītnieki nodarbojas, lai varētu tādu iegādi atļauties. Tādēļ noskaidrosim, par kādiem īpašumiem visvairāk interesējas Latvijas iedzīvotāji, bet kādu īpašumu kreditēšanā bankas ir piesardzīgas un kādu iemeslu dēļ banka varētu atteikt īpašuma iegādes kreditēšanu.

Pagājušā gada rudenī līdz ar straujo inflācijas un Euribor likmju pieaugumu nekustamo īpašumu tirgū aktivitāte pierima. Nav ko liegties, arī karš Ukrainā ne vienam vien potenciālajam īpašuma pircējam ir licis aizdomāties, vai šis ir piemērots laiks šādam ieguldījumam, vai tomēr labāk "dzīvot mirklim" un brīvos līdzekļus investēt kur citur. Tostarp "Swedbank" hipotekārās kreditēšanas jomas vadītājs Latvijā Normunds Dūcis atzīst, ka, ņemot vērā inflācijas apmērus un arī procentu likmju kāpumu, apmēram ceturtā daļa klientu izvēlas tuvākos mēnešos vēl nedaudz nogaidīt un pavērot ekonomikas attīstību.

Noskaidrosim, par kādiem īpašumiem visvairāk interesējas Latvijas iedzīvotāji, kādu īpašumu kreditēšanā bankas ir piesardzīgas (un kādēļ) un kādi varētu būt kredīta atteikuma iemesli, iegādājoties īpašumu ārpus Rīgas. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X