Dziesmu svētku dalībnieki varēs bez maksas Rīgā braukt ar vilcienu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Ilustratīvs attēls.
Vilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, uzrādot svētku dalībnieka identifikācijas karti, no svētdienas līdz 10.jūlijam būs iespēja bez maksas izmantot dzelzceļa pasažieru pārvadājumus Rīgas teritorijā A un B zonu ietvaros.

Dziesmu un deju svētki notiek Rīgā no 30.jūnija līdz 9.jūlijam. Pamatojoties uz dalībnieku reģistrācijas datiem, svētkos piedalīsies 40 892 dalībnieki, bet svētku pasākumus apmeklēs apmēram 500 000 skatītāju. Vairāk nekā 60 svētku pasākumu notiks dažādās tiem piemērotās vietās. Galvenās norises vietas, kurās tradicionāli notiek lielākie un daudzskaitlīgākie svētku pasākumi, ir Daugavas stadions un Mežaparka Lielā estrāde.

AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji norādīja, ka svētku dalībniekiem pārvietošanās ar vilcienu Rīgā un Pierīgā jeb vilcienu maršrutu shēmas A un B zonā jebkurā virzienā svētku laikā būs bez maksas.

Savukārt tiem, kuri vilcienā vēlas pārvietoties maršrutos zonās, kas ir aiz pieturas punktiem "Lilaste", "Vangaži", "Pārogre", "Cena" un "Vaivari", tiks piemērota standarta braukšanas maksa konkrētam maršrutam.

Bezmaksas vienreizējās biļetes atsevišķi katram braucienam svētku dalībnieki var iegūt "Pasažieru vilciena" tīmekļvietnē "pv.lv" un mobilajā lietotnē, kā biļešu veidu izvēloties "Dziesmu un deju svētku dalībnieka biļete", "Mobilly" lietotnē, biļešu kasēs dzelzceļa stacijās vai vilcienā pie konduktora kontroliera, uzrādot Svētku dalībnieka karti. "Pasažieru vilciens" aicina ņemt vērā, ka tiem, kuri vilcienā iekāps ar iepriekš izņemtu biļeti, konduktors kontrolieris lūgs uzrādīt arī Svētku dalībnieka karti.

Jau ziņots, ka "Pasažieru vilciens" ir veikusi prognozes, kā arī aplēsusi iespējamo finansiālo ietekmi. Ņemot vērā 2018.gada datus par pārvadātajiem svētku dalībniekiem un "Rīgas satiksmes" plānotos satiksmes ierobežojumus attiecīgajā laika periodā, "Pasažieru vilciens" 2023.gadā prognozē dalībnieku braucienu skaita pieaugumu par 30%.

Šogad svētku norises laikā braucienu skaits A un B zonās varētu sasniegt 18 173, tādējādi ar 100% finansējumu kompensējamā summa veidos 21 201 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Tāpat "Pasažieru vilciens" izvērtē iespējamos variantus papildu vilcienu norīkošanai svētku laikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu