Visiem, kuri gatavojas ceļot uz Islandi, vienmēr liek rēķināties ar to, ka dzīvošana tur ir ļoti dārga un, ja iespējams, paņemt no mājām līdzi visu, ko ikdienā vajadzēs, lai uz vietas nebūtu nekas jāpērk. Tomēr, kā izrādās, laiki ir mainījušies, un uz Islandi pēc noteiktu preču kategorijām var braukt "šopingā". 

Kāds neapmierināts TVNET lasītājs padalījās ar produktu cenām Islandes veikalu tīklā "Bonus". Viņš atklājis, ka Islandē, kur vidējā alga (2900 eiro) ir vairāk nekā divas reizes lielāka nekā Latvijā, daudzu starptautiski pazīstamu zīmolu produktu cenas lielākoties ir krietni zemākas nekā pie mums.

Parasti kā viens no attaisnojumiem cenu atšķirībām ar citām valstīm tiek minēts attālums un ar to saistītās loģistikas izmaksas u.tml. Taču Islande neatrodas Centrāleiropā, uz turieni produktus var aizvest tikai vai nu ar jūras, vai gaisa transportu. Pieejamā informācija liecina, ka līdz Islandes tuvākajiem kaimiņiem, Grenlandei, ir aptuveni 280 km (175 jūdzes), 400 km (250 jūdzes) līdz Fēru salām, 800 km (500 jūdzes) līdz Skotijai un 950 km (590 jūdzes) līdz Norvēģijai. Attiecīgi tas liek uzdot jautājumus, kādēļ pie mums noteiktu grupu produkti maksā krietni, krietni vairāk?

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X