Dienvidkorejā letāli beidzies kādas sievietes slīkšanas joks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Suns ar peldriņķi. Ilustratīvs attēls
Suns ar peldriņķi. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Kāda sieviete Dienvidkorejā noslīkusi upē, kurā ielēkusi, cerot noskaidrot, vai viņas suns viņu izglābs.

46 gadus vecā sieviete ar draugiem pastaigājās gar upi Dienvidkorejā, līdz izdomāja pārbaudīt, vai viņas suns viņu izglābs, ja viņa tēlos, ka slīkst upē. Diemžēl spēcīgā straume aizrāva sievieti lejup pa upi.

Drīz notikuma vietā ieradās policija un ugunsdzēsēji, lai ar helikopteriem, laivām un droniem meklētu pazudušo. Diemžēl tajā pašā dienā mazāk nekā kilometru tālāk zem tilta tika atrasts viņas līķis, vēstīts izdevumā “Newsweek”.

Noslīkšana ir trešais biežākais netīšas nāves cēlonis visā pasaulē. Pasaules Veselības organizācija (PVO) aplēsusi, ka ik gadu noslīkst aptuveni 236 tūkstoši cilvēku. 90% netīšās noslīkšanas gadījumu ir valstīs ar vidējiem un zemiem ienākumiem. Vairāk nekā puse no tiem – Klusā okeāna rietumu daļā un Dienvidaustrumāzijā.

Cilvēki bieži noslīkst aukstā ūdens un šoka dēļ, proti, ielecis aukstā ūdenī, cilvēks var refleksīvi censties ieelpot gaisu, kā rezultātā var ieraut plaušās ūdeni un sākt slīkt. Auksts ūdens arī liek sarauties asinsvadiem un paātrināt sirdsdarbību, kas var novest līdz sirdstriekai. Šajā gadījumā arī vainojama upes spēcīgā straume.

Lai izvairītos no noslīkšanas, ir jāiemācās pareizi peldēt, ūdenī jāvelk glābšanas veste, jāprot novērtēt apkārtējie apstākļi un jāizvairās no pārgalvības un muļķības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu