Tā kā 5G un 6G tehnoloģiju attīstība arvien vairāk tiek saistīta ar mākslīgo intelektu, nākamās paaudzes industriālās un drošības lietojumprogrammas radīs milzīgus riskus un iespējas. Lai nodrošinātu pārtikušāku un drošāku nākotni, ASV ir jāatgūst savas globālās pozīcijas šajā nozarē.

Nav nevienas citas nozares, kas vairāk demonstrētu ASV izdomas spējas, kā telekomunikācijas. Amerikāņu novatori bijuši telegrāfa, telefona, interneta un mobilā tālruņa izstrādes un komercializācijas iniciatori. Šodien šo telekomunikāciju tīklu jaunākās paaudzes risinājumi, tostarp 5G un 6G tehnoloģijas, apvienojumā ar mākslīgā intelekta revolūciju nodrošina vēl jaudīgākas iespējas.

Rezultātā notiek strauja fiziskās un digitālās jomas saplūšana, kas varētu sniegt milzīgu ekonomisko labumu. Nākotnē rūpnīcās, kurās tiek izmantots 5G tīkls, produktivitāte varētu palielināties par 20-30%, un lielāka rūpnieciskā automatizācija, izmantojot viedos robotus, varētu palielināt darba efektivitāti. Viedās pilsētas varētu izmantot ar mākoņiem savienotus sensorus un mākslīgā intelekta iespējas, lai novirzītu satiksmes plūsmu un optimizētu energotīklus, tādējādi ietaupot līdzekļus un samazinot oglekļa dioksīda emisiju daudzumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X