Talsu novada pansionātā ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks; iespējams, pie vainas bijusi smēķēšana gultā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdien izcēlies ugunsgrēks Talsu novada sociālās aprūpes iestādē. Ugunsnelaimē gājis bojā aprūpes nama iemītnieks, un seši tika evakuēti no piedūmotajām telpām, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.4.11 VUGD saņēma informāciju, ka Talsu novadā sociālās aprūpes iestādē ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas otrā stāva istabā deg gulta, kā rezultātā telpā ir izveidojies spēcīgs sadūmojums un augsta temperatūra.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās četri, bet glābēji evakuēja vēl sešus cilvēkus.

Ugunsgrēks, iespējams, izcēlies smēķēšanas dēļ, informēja Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Inita Fedko.

Pansionāta "Lauciene" direktors Kārlis Volanskis informē, ka šorīt ap plkst.4.10 pansionātā ieslēgusies ugunsdrošības signalizācija. Pansionāta darbinieki, vadoties pēc instrukcijām, devās uz iespējamo negadījuma vietu un vienā istabā konstatēja lielu piedūmojumu, ugunsgrēka sākšanos. Darbinieki izsauca gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, gan Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, līdztekus apdzēšot ugunsgrēku. Ugunsgrēks bijis lokāls, vienā istabā, blakus esošo istabu iemītnieki tika evakuēti.

Notikuma vietā konstatēta vienas personas nāve, un pirmā informācija liecina, ka ugunsgrēks varētu būt izcēlies smēķēšanas gultā dēļ.

Volanskis skaidro, ka gan gultas veļa, gan matrači ir no sintētiska materiāla, tāpēc arī aizdegšanās ir ātra, telpā rodas spēcīgs piedūmojums. Pansionāta iekšējās kārtības noteikumi, par kuru ievērošanu parakstās ikviens pansionāta iemītnieks, kategoriski aizliedz smēķēšanu gultā. Pansionāta darbinieki vēl plkst.2 veica apgaitu, kuras laikā konkrētais iemītnieks bijis gultā un skatījies televizoru, un nekas neesot liecinājis par iespējamo nelaimi.

Pārējo pansionāta "Lauciene" iemītnieku veselības stāvokli uzrauga medicīnas personāls, ar katru situācija tiek pārrunāta, lai pansionāta iedzīvotājus nomierinātu un mazinātu viņu pārdzīvojumus.

Pašlaik attiecīgās institūcijas veic izmeklēšanu, lai noteiktu ugunsgrēka izcelšanās iemeslu.

Plkst.20.45 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Augšdaugavas novada Višķu pagastu, kur ezerā slīka divi cilvēki. Pirms VUGD ierašanās krastā bija nogādāts viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem, savukārt otrs cilvēks vairs nebija redzams.

Ugunsdzēsēji pārmeklēja ūdenstilpi, bet cilvēks netika atrasts. Iestājoties tumsai, meklēšanas darbi tika pārtraukti.

Plkst.15.21 saņemts izsaukums uz Tukuma novada Engures pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot autocisternas skaņu signālu, dronu un sazinoties ar cilvēku, izglāba apmaldījušos personu.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 48 izsaukumus - 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu