Video Ko darīt ar dāvanu karti, ja kompānija vairs neeksistē?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Bez Tabu

Ar raidījumu "Bez tabu" sazinājās kāds skatītājs, kurš kārtoja māju un atrada aizmirstu dāvanu karti. Lai arī tās derīguma termiņš ir beidzies, taču nauda par šo karti ir samaksāta. Ko darīt? 

"Labdien. Kārtojot māju, atradu "Galactico" dāvanu karti, kuru pirms pāris gadiem uzdāvināja draugi. Tādas kompānijas vairs nav, un arī kartes derīguma termiņš ir beidzies. Gribētos gan uzzināt, vai kartei ir vēl kāda vērtība? Kā ir iespējams, ja par karti ir samaksāta nauda, ka tā ir izgaisusi?" jautā skatītājs. 

"Bez tabu" noskaidroja, vai tiešām nav iespējams izmantot dāvanu karti. Tika aptaujāti lielveikali, kuros agrāk bija iespējams iegādāties "Galactico" dāvanu karti. Visi apkalpošanas centru darbinieki saka vienu - "Galactico" vairs neeksistē un līdz ar to izmantot dāvanu kartes nav iespējams. 

Kā rīkoties šajā situācijā - to arī neviens nevarēja pateikt. 

Patērētāju tiesību un aizsardzības centra (PTAC) pārstāvji norāda, ka "Galactico" savu pastāvēšanu izbeidza pirms četriem gadiem un šīs dāvanu kartes vairs nevar izmantot. Jurists gan norāda, ka neliela cerība gan pastāv, ja ir saglabāts dāvanu kartes pirkuma čeks. 

Gan PTAC, gan jurists aicina vienmēr pievērst uzmanību derīguma termiņam pat tad, ja dāvanu karte iegādāta strādājoša uzņēmuma veikalos. Tāpat arī kompānijām nepieciešams laikus un saprotami brīdināt pircējus par iespējamām pārmaiņām uzņēmuma darbībā. 

Video: "Bez tabu" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu