Sīrija atver palīdzības koridoru uz nemiernieku ieņemtajiem rajoniem

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Sīrija ļaus piegādāt humāno palīdzību nemiernieku ieņemtajiem rajoniem caur savu galveno robežas šķērsošanas punktu, atkal atverot koridoru, kas bija slēgts pēc strupceļa ANO Drošības padomē, ceturtdien paziņoja Sīrijas vēstnieks ANO.

Damaska ir pieņēmusi "suverēnu lēmumu" atļaut palīdzības piegādes no Turcijas caur Babalhavas robežas šķērsošanas punktu Sīrijas ziemeļrietumos uz sešiem mēnešiem, sākot no ceturtdienas, reportieriem sacīja vēstnieks Basams Sabags.

Viņš sacīja, ka ir nosūtījis vēstuli par šo lēmumu ANO ģenerālsekretāram Antoniu Gutērrešam un ANO Drošības padomei.

Foto: AFP/SCANPIX

ANO kopš 2014.gada lielākoties piegādā humāno palīdzību Sīrijas ziemeļrietumiem no kaimiņvalsts Turcijas teritorijas caur Babalhavas robežpunktu. ANO vienošanās par šo piegādes mehānismu bez Damaskas sniegtas atļaujas bija spēkā līdz pirmdienai.

Saskaņā ar ANO datiem vairāk nekā četriem miljoniem cilvēku Sīrijas ziemeļrietumos ir vajadzīga pārtika, ūdens, medikamenti un citas svarīgākās lietas.

Krievija otrdien ANO Drošības padomē uzlika veto šīs vienošanās pagarināšanai par deviņiem mēnešiem, bet neieguva pietiekami daudz balsu tās pagarināšanai par sešiem mēnešiem.

Gutērreša preses sekretārs Stefans Dižarriks paziņoja, ka ANO iepazīstas ar Sīrijas vēstnieka vēstuli.

Lai gan Babalhavas robežas šķērsošanas punkts tika slēgts, divi citi punkti turpināja darboties. Sīrijas prezidents Bašars al Asads tos atvēra pēc februāra postošās zemestrīces, kura prasījusi desmitiem tūkstošu cilvēku dzīvību Turcijā un Sīrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu