Putins pārņēmis "Carlsberg" un "Danone" piederošās akcijas (22)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shemetov Maxim/ITAR-TASS

Krievijas autoratīvais līderis Vladimirs Putins parakstījis dekrētu, kurā teikts, ka Dānijas alus ražotājam "Carlsberg" un Francijas pārtikas ražotājam "Danone" piederošās Krievijas uzņēmumu akcijas tiek nodotas Krievijas valsts pārvaldībā.

Tajā sacīts, ka "Carlsberg" piederošās Sanktpēterburgas alus ražotāja "Baltika" un "Danone" meitasuzņēmuma Krievijā "Danon Rossija" akcijas uz laiku tiek nodotas federālās valsts īpašuma pārvaldes aģentūras "Rosimuščestvo" ("Росимущество") pārvaldībā.

Jau vēstīts, ka jūnija beigās "Carlsberg" paziņoja, ka parakstījis līgumu par biznesa pārdošanu Krievijā, tomēr norādīja, ka darījuma pabeigšanas termiņš nav skaidrs, ņemot vērā sarežģīto pārdošanas procesu, kas ietver vairāku jurisdikciju iesaisti.

"Baltika" kontrolē 30% Krievijas alus tirgus.

Uzņēmumam "Danon Rossija" ir 13 piena un augu bāzes produktu rūpnīcas Krievijā. Pērn oktobrī "Danone" paziņoja, ka plāno savā kontrolē saglabāt tikai mazuļu pārtikas ražošanas struktūrvienību.

Dekrētu, kas ļauj Krievijas valstij pārņemt ārvalstu uzņēmumu aktīvus Krievijā "pagaidu pārvaldībā", Putins parakstīja šogad 25.aprīlī.

Līdz šim pēc šīs shēmas pārņemti divu energouzņēmumu - Somijas "Fortum" un Vācijas "Uniper" - aktīvi Krievijā.

"Carlsberg" pieder Latvijas dzērienu ražotājs "Aldaris".

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu