VIDEO "Īpaši rupji un bezkaunīgi!" "Mitsubishi" Mežciemā šķērso krustojumu pie sarkanās gaismas (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter/@reinis_aboltins/TVNET kolāža

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievietots kāds video, kurā fiksēts ļoti rupjš ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums - kāds "Mitsubishi" šoferis krustojumu šķērsojis pie sarkanās gaismas.

Kāds "Twitter" lietotājs sociālajā tīklā ievietojis video, pie kura pierakstījis: "Šis bija īpaši raupji un bezkaunīgi. Tādēļ nolēmu publicēt. Mans priekšlikums - kameras krustojumos, ne mazāk kā 800 eiro soda nauda, transportlīdzekļa konfiskācija un tiesības nost uz 12 mēnešiem. Citādi nekas nemainīsies. Jo kļūst arvien sliktāk."

Video kadros redzams, kā melns "Mitshubishi Outlander" Biķernieku, Ulbrokas un Sergeja Eizenšteina ielu krustojumu šķērso pie sarkanās gaismas, kas ir aizliegts.

Valsts policija zem šī ieraksta arī ir paudusi pateicību video autoram, norādot, ka video tiks nodots kolēģiem izskatīšanai.

Sods par krustojuma šķērsošanu pie sarkanās gaismas luksoforā ir no 30 līdz 140 eiro, kā arī par šādu pārkāpumu tiek piemēroti četri soda punkti.

Kā rīkoties gadījumā, ja esi redzēji ceļu satiksmes pārkāpumu?

Ja apkārtējie ceļu satiksmes dalībnieki redz pārkāpumu, aicinām ziņot policijai, zvanot pa tālruni 110, vai arī, ja pārkāpums ir fiksēts videomateriālā, to var iesnieguma formā iesniegt policijā.

Tiesa, policija uzsver, ka video kvalitātei jābūt labai, lai var saskatīt automašīnas valsts reģistrācijas numurzīmi, tāpat jānorāda konkrēta vieta, datums un laiks.

Šeit ir pieejama plašāka informācija par to, kādos veidos var oficiāli iesniegt iesniegumu policijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu