Nosauktas aptuvenās Krievijas "olimpiādes analoga" izmaksas (13)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Krievijas Sporta ministrija gatavo prezidenta rīkojuma projektu, ar kuru tiks oficiāli noteiktas “Vispasaules draudzības spēļu” izmaksas. Tas būs pasākums, ko Krievija plāno īstenot paralēli Parīzes vasaras olimpiskajām spēlēm. Kopējā Krievijas “olimpiādes analoga” norises summa varētu būt 8,3 miljardi rubļu (gandrīz 82 miljoni eiro).

Tiek norādīts, ka no reģionālajiem un federālajiem budžetiem tiek plānots iedalīt 3,3 miljardus rubļu, bet pārējos līdzekļus iegūs no citiem avotiem. Ņemot vērā Sporta ministrijas pārstāvju teikto, šī pasākuma finansējuma shēma jau ir atstrādāta un veiksmīgi tiek lietota daudzu citu lielu sporta pasākumu finansēšanai.

“Vispasaules draudzības spēles” norisināsies nākamgad – no 15. līdz 29. septembrim Maskavā un Jekaterinburgā. Galvenās sacensības norisināsies Maskavā. Jekaterinburgā tiks organizētas sacensības ūdens sporta veidos, vieglatlētikā un džudo. Abas pilsētas plāno īstenot ievērojamu kultūras programmu.

Organizatori norāda, ka “Vispasaules draudzības spēļu” mērķis ir ne tikai popularizēt sportu, bet ļaut Krievijas sportistiem turpināt savu karjeru. Ņemot vērā, ka iebrukuma Ukrainā dēļ Starptautiskā Olimpiskā komiteja ir liegusi Krievijas sportistiem startēt zem sava nacionālā karoga gan 2024. gada vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē, gan 2026. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Milānā, Krievija vēlas nodrošināt saviem sportistiem dalību starptautiskās spēlēs pašu mājās.

Krievijas sporta ministrs Oļegs Maticins paziņoja, ka Krievija organizēs ne tikai “Vispasaules draudzības spēles”, bet arī citas starptautiskas sacensības, tostarp arī BRICS valstu (Krievija, Brazīlija, Indija, Ķīna un Dienvidāfrika) atklātās spēles. Maticins pauda arī pārliecību, ka Krievija jau drīzumā varēšot startēt visās starptautiskajās sacensībās ar savu karogu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu