"Kontu atlikumos uz pieprasījumu Latvijas bankās ir diezgan ievērojami skaitļi." Un tie nav Krievijas pilsoņu konti

Foto: TVNET
Laura Ozoliņa
, TVNET Financenet žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X

Tos, kuri joprojām šaubās, vai izvēlējušies pareizo augstākās izglītības studiju programmu, "Signet Bank" vecākās viceprezidentes un bankas mākslas kolekcijas kuratores Inetas Dones stāsts varētu iedvesmot. Inetas ceļš banku jomā sākās, pēc viņas teiktā, netīšām, jo Banku augstskolā iestājās vien tāpēc, ka savā pirmās izvēles augstskolā neiekļuva, taču nu jau 10 gadus viņa ir "Signet Bank" vecākā viceprezidente! 

Intervijā tiešsaistes žurnālam KLIK viņa stāsta par savu karjeras ceļu, tostarp darbu kādā Krievijas bankā, vērtē Latvijas banku sektora un tā klientūras izmaiņas, kopš laikiem, kad "varēja atnākt ar naudas maisu, un tev uzreiz piešķīra VIP statusu", kā arī Latvijas klientu iespējas investēt un banku kreditēšanas politiku.

- "Baņķiere ar maģistra grādu mākslās" - tāds bija kādas pērn publicētas intervijas ar jums virsraksts. Ceļu sākāt ar mācībām Banku augstskolā, bet kā jūs nonācāt līdz mākslām?

Tas bija nerealizēts jaunības sapnis. Var teikt, ka Banku augstskolā es nokļuvu netīšām. Viena no specialitātēm, kuru gribēju studēt, bija politoloģija. Es netiku tajā augstskolā, kurā gribēju, un iestājos Banku augstskolā. Tur uzņemšana bija augustā, kad visas iepriekšējās uzņemšanas bija beigušās, un tas vispār bija pats pirmais kurss Banku augstskolai. Viņi paši taustījās, īsti nevarēja saprast, kas tur būs. Līdz ar to tas pirmais kurss bija tāds interesants.

Kad ienācu 2. septembrī auditorijā, mēs visi sākām smieties, katrs bija kaut kur neticis un iestājies Banku augstskolā. Tomēr jāsaka, ka izrādījāmies uzcītīgi studenti un daudzi no mūsu kursa ir izveidojuši karjeras banku sfērā vai kļuvuši par veiksmīgiem uzņēmējiem.

Studiju laikā nepilnus divus gadus man bija akadēmiskais atvaļinājums, jo mani uzrunāja Latvijas vēstniece Francijā Aina Nagobads-Ābola un es devos uz Franciju strādāt vēstniecībā, tāpēc arī tā politoloģija blakus ir bijusi. Es atgriezos atpakaļ ar domu, ka Banku augstskola ir jāpabeidz. Pēc tam jau sākās sniega bumbas efekts: Vācijas - Latvijas banka, "Trasta komercbanka", ilgstoši bija "Parex banka", vēlāk "Citadele", īsu brīdi strādāju Krievijā vienā no lielākajām bankām Maskavā, un tad es atgriezos šeit - "Signet Bank", kur strādāju jau 10 gadus.

Savukārt māksla pienāca klāt negaidīti. Kad "Signet Bank" tika veidota pirms 10 gadiem, tā bija neliela banka, kas strādāja ar personām ar augstiem ienākumiem, un mākslas kolekcijas veidošana bija pašsaprotama lieta. Man uzticēja veidot bankas mākslas kolekciju. Es pēc rakstura esmu cilvēks, kas, kaut ko sākot, arī fundamentāli papēta dziļāk. Tas sākās ar nevainīgiem vakara kursiem Mākslas akadēmijā un rezultējās ar bakalaura un pēc tam ar maģistra grādu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu