Krievijā līdz gada beigām sola radīt kārtējo "iPhone" "slepkavu" (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pexels

Līdz šī gada beigām Krievijas veikalos būs iespējams iegādāties mobilās ierīces, kas darbosies ar Krievijā izstrādāto operētājsistēmu “Aurora”, kas būs nu jau kārtējais “iPhone” “slepkava”, raksta “Forbes”, atsaucoties uz kompānijas “Akvarius” direktoru padomes priekšsēdētāju Alekseju Kaļiņinu.

“Tāds projekts prasa patiesi lielas, es pat teiktu, ļoti milzīgas investīcijas. Tomēr ceru, ka kaut ko jau varēsim parādīt līdz Jaunajam gadam. Iespējams, ka tas nebūs viss, jo tas ir pietiekami liels projekts,” sacīja Kaļiņins.

Pēc viņa vārdiem, “Akvarius” tuvāko trīs gadu laikā grasās ieņemt 20% no viedierīču tirgus Krievijā. Pēc Kaļiņina teiktā, ”ja tāds nebūs mūsu mērķis, tad šim projektam nebūs jēgas”.

2022. gadā Krievijā tika ievesti 27,5 miljoni viedtālruņu, kas ir par 22% mazāk nekā gadu iepriekš. Galvenokārt kritušās “iPhone” piegādes par 57%, tādējādi “Apple” tirgus daļai samazinoties līdz 7,7%.

Iepriekš kļuva zināms, ka Krievijas sakaru regulatoram “Roskomnadzor” pakļautais radiofrekvenču centrs varētu panākt pilnīgu “Apple” ierīču atslēgumu Krievijas teritorijā. Tādējādi “Apple” iekārtu izmantošana varētu tikt liegta ne tikai amatpersonām, bet arī lietotājiem.

“Apple” viedtālruņu izmantošana iepriekš tika liegta prezidenta administrācijā, vairākās ministrijās un valsts uzņēmumos. Tāpat no 1. jūnija “iPhone” aizliegts izmantot arī Krievijas Federālās drošības dienesta darbiniekiem, jo Krievijā “Apple” apsūdzēts par “apzinātu ierīču inficēšanu ar vīrusiem” un Krievijas diplomātu izsekošanu.

Jāatgādina, ka Krievijā ne pirmo reizi cenšas radīt tālruni, kas “nogalinās iPhone”. 2010. gadā tika radīts Krievijas telefons ar divējādu pozicionēšanas tehnoloģiju Glonass/GPS, kam bija jāaizstāj “iPhone 4”. Ražotājs plānoja saražot ap pusmiljonu ierīču gadā, taču pusgada laikā ar lielām grūtībām tika saražoti vien pieci tūkstoši ierīču, un pēc tam par šo projektu aizmirsa.

Tāpat izgāzās “Rosteh” mēģinājums ieviest viedtālruni AYYA T1 kā “iPhone” alternatīvu. Pusotra gada laikā kopš pārdošanas sākuma Krievijas iedzīvotāji iegādājušies vien 905 ierīces jeb 18% no pirmās partijas (5000 tālruņu). Projektu neizdevās glābt arī pēc strauja ierīču cenas samazinājuma.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu