INFOGRAFIKA Jūnijā Latvijā bijis straujš mazumtirdzniecības kritums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā jūnijā, salīdzinot ar situāciju pirms gada, samazinājies par 2,4%, kas ir straujāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" piektdien, 4. augustā publiskotie dati par 25 bloka dalībvalstīm.

Mazumtirdzniecības apmērs jūnijā salīdzinājumā ar 2022.gada sesto mēnesi samazinājies 16 ES valstīs, par kurām pieejami dati, bet straujākais samazinājums fiksēts Slovēnijā (-15,7%), Igaunijā (-8,7%) un Ungārijā (-8,3%). Lietuvā mazumtirdzniecības apgrozījums jūnijā bijis par 0,7% mazāks nekā pirms gada.

Savukārt straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums bijis Luksemburgā (+16,3%), Spānijā (+7,5%) un Kiprā (+6,5%).

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums jūnijā gada salīdzinājumā sarucis kopumā par 1,6%, bet eirozonas valstīs – par 1,4%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs jūnijā ES samazinājies par 0,2%, bet eirozonā – par 0,3%.

Lielākais kritums mēneša izteiksmē bijis Slovēnijā (-2,6%), Rumānijā (-1,9%) un Portugālē (-1,6%), bet straujākais pieaugums fiksēts Luksemburgā (+2,6%), Nīderlandē (+1,5%) un Beļģijā (+1,2%). Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījums šajā periodā samazinājies par 1%, Lietuvā – par 0,3%, bet Igaunijā – par 1,1%.

Dati nav pieejami par Čehiju un Grieķiju.

 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu