Video Raidījums: Brīdinājumi neattur desmitus Latvijas iedzīvotāju ik dienu doties uz Baltkrieviju (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Daugavpils autoosta.
Daugavpils autoosta. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Ik dienu uz Baltkrieviju dodas desmitiem Latvijas iedzīvotāju, lai tur iepirktos, apciemotu radus vai kā tūristi. Neraugoties uz Ārlietu ministrijas (ĀM) brīdinājumiem par būtiskiem riskiem – pat nonākt šīs valsts cietumā –, ceļotgribētāju netrūkst. Šī gada pirmajā pusē uz kaimiņvalsti ceļojuši 42 000 Latvijas valstspiederīgo, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Dienas ziņas".

No Daugavpils autoostas autobusi uz Baltkrieviju kursē vairākas reizes nedēļā. Pasažieru pārvadājumus nodrošina vairāki pārvadātāji.

Iemesli, kādēļ Latvijas valstspiederīgie ceļo uz Baltkrieviju, ir dažādi. 

"Mūsu maršruts "Rīga–Vitebska" ir mazāk pieprasīts nekā maršruts "Rīga–Minska". Tur biļetes iegādāties nav iespējams. Pēc biļetēm es redzu, ka vasarā pieprasījums ir kādi 50%, pārējā laika periodā kādi 10 cilvēki aizbrauc, 15 atbrauc," klāsta SIA "Dautrans" valdes loceklis Aleksandrs Ignatjevs.

Kopš 2022. gada 24. februāra, kad Krievija sāka plašu militāro agresiju Ukrainā, Latvijas ĀM stingri aicina nedoties uz Baltkrieviju un Krieviju. Viens no riskiem ir vervēšana, otrs – aizturēšana.

"Viņi var tikt pakļauti specdienestu provokācijām un nepatiesi apsūdzēti Baltkrievijas likumpārkāpumos un tā rezultātā arestēti.

Sākot no zādzībām, krāpniecības, un pērn tās arī bija aizdomas par spiegošanu," norāda ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu