Rinkēvičs: Jāmazina Latvijas reģionu ekonomiskā atšķirība (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien Rīgas pilī tikās ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Māri Sprindžuku (AS) vēstīja, ka reģionālās attīstības politikai ir jābūt mērķētākai, un valstī jāmazina reģionu ekonomiskā atšķirība.

Kā informēja valsts pirmās personas padomnieks Mārtiņš Drēģeris, puses tikās, lai pārrunātu aktuālos nozares politikas jautājumus, kā arī Rēzeknes pašvaldības vadības atbildību par radušos finanšu situāciju Rēzeknes valstspilsētā.

Prezidents uzsvēra, ka katras pašvaldības vajadzības atšķiras, kam ir arī objektīvi faktori, piemēram, iedzīvotāju skaits, ceļu un transporta infrastruktūra, skolu tīkla, veselības aprūpes nodrošināšana un valsts publisko pakalpojumu tīkla pieejamība.

Pēc Rinkēviča paustā, tādēļ Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai ir jāsalāgo un jāsniedz katras pašvaldības teritorijas specifikai atbilstošs risinājums.

Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību strādāt pie īpašas Latvijas austrumu pierobežas attīstības programmas izstrādes, jo, neskatoties uz sarūkošo iedzīvotāju skaitu vairākās pierobežu pašvaldībās, valstij ir jāspēj nodrošināt pakalpojumu pieejamība katram Latvijas iedzīvotājam.

Sprindžuks žurnālistiem atzīmēja, ka ar prezidentu pārrunāta reģionālā attīstība. Veidojot pakalpojumu tīklu, pierobežas pašvaldības ir jāuzlūko atsevišķi, neatkarīgi no tā, vai runa ir par izglītību vai veselības aprūpi.

Viņa ieskatā, šajā jautājumā ministrijām jārīkojas koordinēti.

Valstij ir jānodrošina tāds pakalpojumu tīkls, lai tas būtu pieejams un pakalpojumi būtu labākā kvalitāte. Patlaban katra ministrija darbojas atsevišķi.

"Mans piedāvājums bija, ka valdībai ir jāveido tāds nosacīts skats no augšas. Mums ir jānodrošina, lai jaunizveidotajās pašvaldībās būtiskākie pakalpojumi būtu pieejami un uz to mēs arī koncentrējam resursus. Nevar būt tā, ka mēs piešķiram resursus, bet par to naudu būvē SPA, vai āra siltos baseinus," sacīja ministrs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu