Kādam elektrības rēķini pieauguši par pieciem eiro, bet citam maksa par patērēto elektrību nu veido mazāk par pusi gala summas. Vēl nav pagājis pat mēnesis, kopš iedzīvotāji saņēmuši pirmos elektrības rēķinus, kuri aprēķināti atbilstoši jaunajiem sadales un pārvades tarifiem, bet jau tiek solīts, ka decembrī tie tiks pārskatīti. Solīts gan makā nekrīt.

Jau "Sadales tīkla" un "Augstsprieguma tīkla" tarifu izstrādes un pieņemšanas ceļš bija pamatīgām bedrēm klāts, bet izskatās, ka to pieņemšana sabiedrībā būs vēl sarežģītāka. No vienas puses, neapmierinātību var saprast, jo kurš gan ir sajūsmā, ka trešdaļu vai pat vairāk nekā pusi rēķina veido sadales/pārvades maksa, bet, no otras puses, jāapzinās, ka tā nav maksa par "zilu gaisu", bet, vienkārši runājot, infrastruktūras uzturēšanu un iespēju to vispār izmantot. Cits jautājums, vai šī maksa ir noteikta adekvāta. It sevišķi, ja salīdzina ar kaimiņvalstīm.

Viss rūpīgi izvērtēts, bet tomēr pārskatīs

"Sadales tīkls" tiešsaistes žurnālam KLIK uzsver, ka tarifs veidots atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) metodikai, tajā iekļautas elektroenerģijas sadales sistēmas operatora pamatotās izmaksas, "ko ilgstoši un rūpīgi vētīja SPRK".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X