Zelenskis apstiprina, ka uzbrukums Krimas tiltam bija Ukrainas atbilde Krievijai (6)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP / Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdienas vakarā video paziņojumā apstiprinājis, ka sestdien notikušais trieciena mēģinājums tiltam pār Kerčas šaurumu esot bijusi Ukrainas atbilde uz agresorvalsts Krievijas pastrādātajiem noziegumiem.

"Katrs iznīcinātais okupants, katra iznīcinātā Krievijas tehnikas vienība, uguns viņu štābos un noliktavās, ļoti daiļrunīgie dūmi uz Krimas tilta un ne tikai tas vien - tās visas ir liecības, ka neviens Krievijas noziegums nepaliks bez atbildes," sacīja Zelenskis.

Maskavas Kremļa ieliktenis Sergejs Aksjonovs sestdien sociālajos tīklos rakstīja, ka Ukrainas bruņotie spēki mēģinot uzbrukt tiltam, bet eksplozijas uz tilta radušās no pretgaisa aizsardzības sistēmu darba. Krievijas "varas iestādes" apgalvo, ka notriekušas divas raķetes.

Krievijas Aizsardzības ministrija tikmēr paziņojusi, ka Ukrainas armija uz Krimas tiltu izšāvusi "vadāmu pretgaisa raķeti S-200, kas pārveidota par triecienraķeti". Ministrija apgalvoja, ka raķeti pārtvērušas pretgaisa aizsardzības sistēmas un ka nav nodarīti nekādi postījumi.

Naktī uz sestdienu okupantu varasiestādes uz vairākām stundām apturēja autosatiksmi pār Krimas tiltu, iemeslus šādai rīcībai nepaskaidrojot.

Triecieni Krimas tiltam, kuru okupanti izmanto satiksmei ar Ukrainas pussalu, notikuši jau vairākkārt.

Pērn 8.oktobrī eksplodēja tilta dzelzceļa daļa, bet 17.jūlijā tika iznīcināta daļa autotransporta joslas. Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome ir atzinusi, ka aiz abiem incidentiem stāv Ukrainas Drošības dienests.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu