INFOGRAFIKA "Eurostat": Rūpniecības produkcijas apmēra kritums Latvijā straujāks nekā vidēji eirozonā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rūpnīca. Ilustratīvs attēls
Rūpnīca. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā jūnijā, salīdzinot ar 2022. gada sesto mēnesi, samazinājusies par 5,1%. Tas ir straujāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" trešdien, 16. augustā publicētie dati par 26 ES dalībvalstīm.

Kritums jūnijā gada griezumā reģistrēts 19 ES dalībvalstīs, par kurām pieejama informācija, bet straujākais tas bijis Igaunijā (-12,7%), Bulgārijā (-9,3%), Beļģijā (-7,6%) un Nīderlandē (-7,4%).

Tikmēr kāpums šajā periodā fiksēts Dānijā (+12,3%), Īrijā (+8,3%), Slovākijā (+3,6%), Lietuvā (+3,4%), Horvātijā (+2,4%), Čehijā (+0,8%) un Francijā (+0,2%).

Vienlaikus gan ES, gan eirozonas dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide jūnijā salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada samazinājusies par 1,2%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – maiju – rūpniecības produkcijas izlaide ES jūnijā pieaugusi par 0,4%, bet eirozonā - par 0,5%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies 11 valstīs, straujākais kāpums bijis Īrijā (+13,1%), Dānijā (+6,3%) un Lietuvā (+3,2%), bet lielākais samazinājums fiksēts Zviedrijā (-5,3%), Somijā un Maltā (abās valstīs -3,3%), kā arī Beļģijā (-3%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi par 0,6%, bet Igaunijā tā samazinājusies par 1,7%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Kipru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu