"Aliexpress" īpašnieks Ukrainā atzīts par starptautisku kara sponsoru (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ukrainas Nacionālā korupcijas novēršanas aģentūra paziņojusi, ka par starptautisko kara sponsoru atzīta Ķīnas uzņēmumu grupa “Alibaba Group Holding Limited”. Šī kompānija plašāk zināma kā internetveikala “Aliexpress” mātesuzņēmums, kas joprojām turpina darbību Krievijā.

Tiek norādīts, ka “Alibaba” turpina sniegt savus pakalpojumus Krievijas okupētajās teritorijās Ukrainā. Platforma “Aliexpress” ir ļoti populāra Krievijā, un to pārvalda Singapūrā reģistrētais uzņēmums “Aliexpress Russia Holding Private Ltd”.

Šogad uzņēmums turpina darbību Krievijā pilnā apjomā, sniedzot starptautisku platformu ārvalstu prečuz tirdzniecībai. Krievijas “Aliexpress” nodaļas peļņa pērn bija 16,3 miljardi rubļu (160 miljoni dolāru).

Pēc aģentūras “Reuters” datiem, “Alibaba” platformās tāpat iespējams iegādāties preces, kas izgatavotas no Krievijas okupētajās teritorijās esošo rūpnīcu rīcībā esošajiem izejmateriāliem, piemēram, no Doneckas apgabala Debaļceves metalurģiskās mašīnbūves rūpnīcas.

Ukrainas varasiestādes uzsver, ka “Alibaba” ierobežo ukraiņu preces savās platformās. Piemēram, 2022. gadā Ķīnas uzņēmums bloķējis ukraiņu blogeri par to, ka viņš paziņojis, ka Krievija uzsākusi karu pret Ukrainu. Savukārt prokrieviskie paziņojumi platformā dzēstti netiek.

“Visi fakti var liecināt par to, ka kompānija atbalsta Krievijas agresiju ne tikai finansiāli, bet arī ideoloģiski,” norādījusi Ukrainas korupcijas novēršanas aģentūra. Pašlaik starptautisko kara sponsoru sarakstā ir 31 kompānija, no kurām lielākā daļa ir Ķīnas uzņēmumi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu