Kļuvusi zināma jauno "iPhone" uzlādes jauda; līdz "Android" joprojām vēl tāls ceļš ejams (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: picture alliance / SvenSimon/SCANPIX

Jaunie “iPhone 15” iegūs lielāku uzlādes jaudu. Jaunie “iPhone” varēs lādēties ar 35 vatu jaudu, taču nav zināms, vai ātrā uzlāde būs pieejama visiem modeļiem. Pašlaik gan “Apple” nav norādījusi savu viedtālruņu uzlādes jaudu. Tomēr, ņemot vērā testus, “iPhone 14 Pro” uzlādes jauda ir 27 vati, bet lētākajiem “iPhone 14” – 20 vati.

Kā vēsta “9to5Mac”, līdz mūsdienu “Android” tālruņiem Vēl tāls ceļš ejams. Pat vidējās budžeta klases tālruņi var lādēties pat ar 60 vatu jaudu, bet dārgāki tālruņi – ar 100 vatu jaudu. Piemēram, rekordists ir “GT Neo 5”, kas lādējas ar 240 vatu jaudu. Tas nozīmē, ka vien 80 sekunžu laikā tālrunis uzlādējas līdz 20%, bet pilna uzlāde prasa vien deviņas minūtes.

Tas, kas ir visai droši zināms, ka “iPhone 15” būs pirmā “Apple” viedtālruņu sērija, kam nebūs “Lightning” standarta uzlādes, jo to aizstās USB-C. Ir arī informācija, ka telefonus lādēt ar lielāku jaudu būs iespējams ar īpašiem kabeļiem, kas sertificēti īpaši “iPhone” uzlādei. Tikmēr uzlāde ar kabeļiem, kas nav paredzēta šiem telefoniem, būs ievērojami lēnāka.

Eiropas Komisijas gan brīdinājusi “Apple” , ka šāda rīcība var izpelnīties “iPhone 15” pārdošanas liegumu Eiropas Savienībā.

Zināms, ka “Apple” prezentēs jaunos “iPhone 15” un citus jaunumus 12. vai 13. septembrī. Pārdošanā tie nonāks aptuveni 10 dienas vēlāk. Bāzes modeļi iegūs tā saucamo “Dynamic Island” un iegūs 48 megapikseļu kameras, līdz pat divu terabaitu atmiņu un titāna korpusu, kā arī virkni citus jaunumus.

Paredzams, ka “Apple” jauno tālruņu sērijas Pro versijām, salīdzinot ar pagājušā gada modeļiem, cels cenas par vidēji 100-200 dolāriem. Modeļu bāzes versijas, visticamāk, maksās tikpat, cik pagājušā gada modeļi to izdošanas brīdī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu