Eiropas Savienībā būtiski pieauguši saldējuma ražošanas apjomi (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

2022. gadā Eiropas Savienības dalībvalstis saražojušas 3,2 miljardus litru saldējuma, kas ir par pieciem procentiem vairāk nekā 2021. gadā.

Lielākais saldējuma ražotājs ir Vācija, kas saražoja 620 miljonus litru saldējuma. Pēc “Eurostat” datiem, otrajā vietā ir Francija (591 miljons litru), kam seko Itālija ar 571 miljonu litru saldējuma.

Tiek norādīts, ka Vācija ne tikai saražojusi vislielāko apjomu saldējuma. Vācija saražojusi arī vislētāko saldējumu – 1,5 eiro litrā. Vidējā cena Francijā ražotajam saldējumam bija 1,9 eiro par litru, bet itāļu saldējums vidēji maksā 2,3 eiro par litru.

Visdārgākais saldējums pērn ražots Austrijā, tā cenai sasniedzot septiņus eiro litrā. Vidējā cena Dānijā ražotajam saldējumam bijuši četri eiro litrā, bet Somijā ražotajam – 2,8 eiro.

Kopumā pērn no Eiropas Savienības uz trešajām valstīm tika eksportēti 250 miljoni litru saldējuma 930 miljonu eiro vērtībā. Importēts tikai 61 miljons litru par 203 miljoniem eiro. Kopumā importa apjoms samazinājies par 14%, bet eksporta – par diviem procentiem.

Lielākais saldējuma eksportētājs bija Francija, kas uz trešajām valstīm eksportēja 53 miljonus litru saldējuma, kas sastāda 21% no kopējā Eiropas Savienības saldējuma eksporta apjoma. Tai seko Nīderlande ar 42 miljoniem litru, Itālija eksportēja 31 miljonu litru, Vācija – 28 miljonus litru un Beļģija – 23 miljonus litru saldējuma.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu